Speciální model DAF XG+ Edition jako připomenutí výročí 75 let výroby nákladních vozidel

9 července 2024, 11:40

Společnost DAF Trucks představuje speciální edici modelu DAF XG+ s prémiovými funkcemi na oslavu 75 let výroby nákladních vozidel.

DAF XG+ Edition

Společnost DAF byla založena v roce 1928 založením dílny Hub van Doorne. O pár let později firma vyrobila své první lehké návěsy. Další krok logicky vedl k vývoji prvního nákladního vozidla DAF, které spatřilo světlo světa v roce 1949. Tvořilo jej jen o málo více než podvozek s motorem, mřížka, brzdy a mechanismus řízení. V prvních letech si zákazníci museli kupovat kabinu od firem, které se specializovaly na výrobu autobusů.

DAF XG+ se stal základem modelu Special Edition, který oslavuje „75 let výroby nákladních vozidel DAF“. Vozidlo pohání výkonný motor PACCAR MX-13 (480 koní / 355 kW), který lze volitelně vybavit motorovou brzdou MX Engine Brake – vyhlášenou nejvýkonnější motorovou brzdou v oboru nákladních vozidel.

Efektivitu každého vozidla zajišťuje sada Full Aero Kit, včetně spoilerů, blatníků a mezinápravových spoilerů. Spolu s kamerovým systémem DAF Digital Vision System a digitálními kamerami Corner Eye (ve standardní výbavě) zaručuje nejlepší aerodynamiku a nejúspornější spotřebu paliva.

O nejvyšší úroveň pohodlí se v modelu Special Edition postarají luxusní vyhřívaná otočná sedadla s koženým čalouněním. Audiosystém s 8 reproduktory pak obsahuje subwoofer pro jedinečný zážitek z poslechu. Je zde také 80 centimetrů široké relaxační lůžko, které je rovněž součástí standardní výbavy tohoto modelu XG+.

Každé nákladní vozidlo z této řady se dodává s balíčkem pro řidiče „Driver Package“: obsahuje mimo jiné noční zámek DAF Night Lock, mikrovlnnou troubu, kompletní sadu luxusních podlahových rohoží a tašku plnou pozorností s propagačními předměty.

Speciální edice na oslavu „75 let výroby nákladních vozidel DAF“ má nátěr ve stříbrné metalické barvě. Unikátní černožluté pruhy pak označují výrobní milník společnosti DAF. Hliníková kola Alcoa Dura-Bright jsou už jen třešničkou na oslavném dortu.

Tuto jedinečnou speciální edici lze objednat již nyní, s dodáním po skončení léta.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!