Italsko-čínská spolupráce v oblasti elektrických nákladních vozidel. Co bude její součástí?

11 června 2024, 15:42

Italská společnost IVECO spojí své síly s čínskou společností Foton. Spolupráce, která má být navázána, má zahrnovat práci na vývoji elektrických nákladních vozidel.

Spojení pro ekologickou dopravu

Společnost Foton, která je součástí skupiny BAIC, spolupracuje se skupinou Iveco na ekologické transformaci automobilového průmyslu, včetně technologií elektrického a hybridního pohonu a pohonu na vodíkové palivové články. Foton doufá, že díky spolupráci dosáhne dalšího pokroku ve své mezinárodní růstové strategii.

Skupina Iveco Group hodlá rozšířit svou nabídku lehkých užitkových vozidel, a to doplněním segmentu DAILY (celková hmotnost od 3,5 do 7,2 tuny), o menší vozidla s celkovou hmotností pod 3,5 tuny, včetně podvozku pro nástavby a plně elektrické dodávky v této hmotnostní třídě.

Skupina Iveco plánuje společně se společností Foton prozkoumat možnost využití stávajících distribučních kanálů společnosti IVECO k prodeji malých elektrických vozidel v Evropě a Jižní Americe v kategorii do 3,5 t celkové hmotnosti. Nová vozidla by mohla být přínosem pro místní dodavatelské řetězce a rozvoj prodejní a servisní sítě společnosti IVECO.

Stojí také za připomenutí, že na začátku tohoto roku podepsala skupina Iveco dohodu se společností Hyundai Motor Company o dodávkách elektrických podvozků s celkovou hmotností 2,5 až 3,5 tuny, které bude IVECO prodávat a servisovat v Evropě. Uzavřením partnerství se společnostmi Foton a Hyundai chce skupina Iveco vytvořit ucelenou řadu elektrických užitkových vozidel, která bude kromě modelu DAILY založena na nových menších vestavěných podvozcích a dodávkách.

Podpisem memoranda o porozumění se oběma společnostem otevírají nové oblasti příležitostí ke spolupráci a využití synergií, včetně možného umístění provozů v Evropě a Jižní Americe, které budou ověřeny později. Diskutovány budou rovněž možnosti dodávek komponentů, mimo jiné systémů hnacích ústrojí vyráběných značkou FPT Industrial.

Tato nezávazná dohoda podporuje nezávislé strategie skupin Iveco a Foton zaměřené na zvyšování konkurenceschopnosti a vytváření špičkových inovativních řešení, která uspokojí celosvětovou poptávku po novém typu dopravy prostřednictvím ekosystému vzájemně výhodných partnerství.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!