Novinka v nabídce ORLEN OIL

15 května 2024, 9:14

Společnost ORLEN OIL rozšiřuje svůj sortiment maziv o nový produkt. Pro jaké účely je nejnovější olej vhodný a čím se odlišuje?

Olej Ultor

Nabídka produktů společnosti ORLEN OIL se rozšiřuje o ULTOR EFFECTIVE 5W-20, nízkoviskózní motorový olej pro nákladní automobily.

Konstruktéři vznětových motorů stojí před nelehkým úkolem navrhnout úsporné motory, které současně splňují nejnovější emisní normy a zároveň zajišťují nižší spotřebu paliva. Moderní pohonné jednotky také často pracují pod velkým zatížením, které může poškozovat pohyblivé součásti, proto je důležité zajistit kvalitní mazání za všech podmínek.

Charakteristika oleje

V posledních letech byl u nákladních automobilů zaznamenán nárůst obliby nízkoviskózních motorových olejů (např. 0W-XX a 5W-XX), což bylo dříve v tomto segmentu nezvyklé. Podle zprávy společnosti POPiHN měly motorové oleje 0W-XX a 5W-XX v roce 2022 13% podíl na trhu s mazivy pro nákladní automobily a o rok později jejich podíl vzrostl na 15 %. V reakci na rostoucí poptávku po olejích s nízkou viskozitní třídou 5W-XX uvedla společnost ORLEN OIL do své nabídky ULTOR EFFECTIVE 5W-20. Syntetický motorový olej se schválením MAN M3977 a SCANIA LDF-5 je určen pro vozidla splňující normu EURO 6 a vybavená systémem čištění výfukových plynů DPF. Své uplatnění najde v dieselových motorech nákladních automobilů a těžkých užitkových zařízení.

Vysoký viskozitní index 146 zajišťuje odolnost olejového filmu, takže ULTOR EFFECTIVE 5W-20 chrání pohonné jednotky v náročných provozních podmínkách. Aditiva použitá při výrobě oleje zajišťují čistotu motoru a také to, že si olej dlouhodobě zachovává své vlastnosti a výkonnost. Za zmínku stojí nízká hodnota HTHS 2,7 mPA, což je důležitý ukazatel přímo související s úsporou paliva. Výhody používání oleje ULTOR EFFECTIVE 5W-20 se projeví mimo jiné v prodloužení intervalů výměny oleje.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!