MAN rozšiřuje logistické centrum v Salzgitteru

21 února 2024, 12:04

Společnost MAN Truck & Bus rozšiřuje své globální logistické centrum v německém Salzgitteru. Výstavba nové části by měla být dokončena do konce letošního roku a provoz by měl být zahájen v polovině roku 2025.

Oficiální zahájení výstavby nové budovy logistického centra MAN v Salzgitteru (zleva doprava). Uwe Jens Unger, vedoucí logistiky náhradních dílů MAN Truck & Bus SE, Michael Kobriger, člen představenstva pro výrobu a logistiku MAN Truck & Bus SE, Frank Doods, státní tajemník dolnosaského ministerstva hospodářství, výstavby, dopravy a digitalizace, Alexander Vlaskamp, generální ředitel společnosti MAN Truck & Bus SE, Hüseyin Uc, předseda podnikového výboru dílčí divize Salzgitter společnosti MAN Truck & Bus SE, Gunnar Kilian, člen představenstva společnosti Volkswagen AG pro oblast lidských zdrojů a nákladních vozidel a autobusů, a Frank Klingebiel, starosta města Salzgitter.

Logistické centrum MAN Salzgitter s 800 zaměstnanci se rozšíří o čtvrtinu na celkovou plochu přibližně 230.000 m3. Centrum pro distribuci komponentů a mezinárodních dílů bude těžit z rostoucího počtu elektromobilů a z toho vyplývající poptávky po dílech pro elektromobily.

„Logistické centrum zajistí rychlé a spolehlivé zásobování našich zákazníků po celém světě. V budoucnu odtud budeme expedovat také komponenty a náhradní díly pro naše elektromobily – včetně baterií a bateriových komponentů. Tím se také posiluje postavení společnosti MAN v Dolním Sasku a v závodě v Salzgitteru,“ říká Michael Kobriger, vedoucí výroby a logistiky společnosti MAN.

Nová budova o objemu 52.650 m3 má kapacitu až 40.000 dílů. Rozšíření logistického centra je nezbytné mimo jiné proto, že MAN neustále rozšiřuje své portfolio výrobků pro oblast elektromobility: nedávno byl zákazníkovi předán model 1000. Nový e-truck MAN, na který výrobce tři měsíce po zahájení prodeje eviduje již více než 700 objednávek a předobjednávek, by se měl k prvním zákazníkům dostat ještě letos. V souladu s tím jsou také části skladu vybaveny pro vysokonapěťovou technologii a příslušný personál byl odpovídajícím způsobem proškolen.

Náhradní díly pro celý svět

Zákazníci po celém světě jsou zásobováni z tzv. sítě náhradních dílů. Centrem této sítě je logistické centrum MAN v Salzgitteru. Zde je uloženo téměř 200.000 položek, které pokrývají více než 95 % všech objednávek a jsou dodávány následující den.

Logistické centrum zásobuje servisní stanice, významné dovozce po celém světě a pět regionálních skladů MAN, které se nacházejí v Itálii, Francii, Velké Británii, Turecku a v německém Dachau. Síť zahrnuje také mnoho dopravců a poskytovatelů skladových služeb, s nimiž MAN úzce spolupracuje. MAN a jeho partneři tak zajišťují dodávky náhradních dílů na více než 2.700 dodacích adres ve více než 120 zemích.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!