Společnost DAF představuje řadu Efficiency Champion

20 prosince 2023, 14:39

Po titulech International Truck of the Year 2022 a 2023 pro nové modely XD, XF, XG a XG+ získala společnost DAF řadu dalších významných ocenění. Což je důvod, aby společnost DAF představila novou řadu Efficiency Champions – Šampiony v oblasti efektivity.

DAF XD, XF, XG, XG+ Efficiency Champion

  • specifická konfigurace pro maximálně úspornou spotřebu paliva
  • nový software motoru
  • třída CO2 3 s úsporou mýtného až 1,6 eurocentu/km
  • připraveno pro aplikace HVO
  • nejnovější systémy ADAS ve standardní výbavě
  • k dispozici od ledna 2024

Efficiency Champion

Společnost DAF uvádí na trh řadu Efficiency Champion (tedy Šampion efektivity) modelů XD, XF, XG a XG+ nové generace. Vozidla budou k dispozici s motory PACCAR MX-11 a MX-13 a s různými variantami kabiny.

Každý model Efficiency Champion bude standardně vybaven celou řadou funkcí pro úsporu paliva, včetně systému DAF Digital Vision System (kamery namísto zrcátek) a kompletního aerodynamického balíčku se spojlery, mezinápravovými spojlery, blatníky a speciální základní deskou s vedením vzduchu navrženým pro optimální účinnost. Řada Efficiency Champion je také standardně vybavena pneumatikami s nízkým valivým odporem, prediktivním tempomatem a výkonnou motorovou brzdou PACCAR MX Engine Brake.

Spolu s extrémně nízkou hmotností a pokročilými palubními systémy, jako je adaptivní tempomat, stanovuje řada Efficiency Champion nový standard v oblasti efektivity přepravy. Efektivita je ještě více optimalizována díky nové generaci softwaru motoru, který je také k dispozici jako aktualizace pro všechna již dodaná vozidla DAF nové generace.

Zásluhou optimální efektivity a nízkých emisí CO2 modelů Efficiency Champion lze tato vozidla klasifikovat v CO2 třídě III po dobu až šesti let. Jsou tedy způsobilá pro nejvýhodnější sazbu německého mýtné pro vozidla s konvenční hnací soustavou. To může vést k úspoře až 1,6 eurocentu na kilometr.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!