Rohlig SUUS Logistics posiluje svou pozici na českém trhu. Provozovatel zvětšuje skladové prostory v Brně

3 listopadu 2023, 14:04

Společnost Rohlig SUUS Logistics, přední logistický operátor ve střední a východní Evropě, posiluje svou pozici v České republice novou investicí. V reakci na rostoucí poptávku po komplexních logistických službách na místním trhu i v dalších zemích střední a východní Evropy rozšiřuje společnost své skladové prostory v Brně na 12.500 metrů čtverečních, což představuje nárůst o přibližně 50 %. V regionu SUUS sází také na rozvoj silniční, námořní a letecké spedice.

Nová investice v GLP Park Brno Holubice představuje moderní logistický sklad s cross-dockovým terminálem o rozloze 4.200 m2. Jedná se o druhou provozovnu Rohlig SUUS Logistics v této lokalitě. Ta předchozí, která byla zároveň prvním zahraničním skladem polského provozovatele, byla otevřena ve 4. čtvrtletí roku 2022. Nová investice je zároveň dalším významným počinem společnosti SUUS na českém trhu.

„Chceme být klíčovým hráčem ve střední a východní Evropě. Rozvoj služeb na českém trhu je přirozeným krokem naší strategie. Česká republika je pro nás mimořádně důležitá – první zahraniční pobočka ve střední a východní Evropě, první zahraniční sklad a první zahraniční akvizice. Zaměřujeme se zde také na rozvoj silniční dopravy, a to prostřednictvím spolupráce s dalšími pobočkami SUUS v regionu střední a východní Evropy, a také na globální spediční služby ve spolupráci se sítí Röhlig,“ říká Artur Malarski, člen představenstva Rohlig SUUS Logistics odpovědný za rozvoj společnosti v regionu střední a východní Evropy.

„Pozice České republiky jako významného logistického centra neustále roste. Česká republika je také druhým klíčovým partnerem Polska z hlediska vývozu a obratu zboží. Brněnská pobočka zvyšuje naše provozní možnosti a umožňuje rozšířit nabídku služeb, což bude mít významný vliv na budoucí rozvoj naší sítě mezinárodní a vnitrostátní sběrné přepravy a kontraktní logistiky v regionu,“ uvedl Jiří Chládek, generální ředitel Rohlig SUUS Logistics pro Českou republiku a Slovensko.

Nová investice v Brně rozšiřuje portfolio společnosti o komplexní smluvní logistické služby, jako je fulfillment (určený pro zákazníky e-commerce) nebo služby s přidanou hodnotou (včetně co-packingu a etiketování), obecná manipulace s nákladem a distribuce do České republiky a sousedních zemí a také dočasný sklad. Objekt se nachází v blízkosti dálnice D1, která zajišťuje spojení s Polskem, Slovenskem, Maďarskem a Rakouskem.

Každý z nových skladů společnosti Rohlig SUUS Logistics splňuje nejpřísnější ekologické standardy a je držitelem certifikátu BREEAM. Brněnské sklady jsou řízeny pomocí pokročilého systému WMS od společnosti Blue Yonder a mají hodnocení A+. Na střechách objektů byly instalovány fotovoltaické panely. K dispozici je speciální systém sběru dešťové vody, který umožňuje její opětovné využití. V areálu byly také zpřístupněny nabíječky pro elektromobily. Kromě toho společnost zavedla vysokozdvižné vozíky s lithium-iontovými bateriemi namísto kyselinových, což výrazně zvyšuje bezpečnost zaměstnanců a má pozitivní dopad na životní prostředí.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!