ZF na Busworld 2023: Přehlídka technologií pro efektivní, udržitelnou a bezpečnou dopravu

19 září 2023, 12:14

Společnost ZF se chystá na Busworld 2023 v Bruselu (7.-12. října) představit své nejnovější pokroky v oblasti technologií pro autobusy, včetně světové premiéry nové generace nízkopodlažního řešení elektrické mobility pro městské autobusy. Se zaměřením na dekarbonizaci, konektivitu a bezpečnost představí společnost ZF své stále se rozšiřující portfolio pokročilých systémů a technologií, které stanovují nové průmyslové standardy pro městské a zájezdové autobusy.

Dekarbonizace: Světová premiéra elektrické portálové nápravy

Společnost ZF představí nejnovější technologie eMobility a ukáže, jak její nejnovější pokroky pomohou zajistit bezemisní veřejnou dopravu. V centru pozornosti na stánku společnosti ZF bude její nejnovější inovativní řešení eMobility pro městské autobusy, které umožňuje plně nízkopodlažní prostor pro cestující pro lepší dostupnost.

Prezentována bude nová generace plně integrovaného, modulárního elektrického centrálního pohonu CeTrax 2 dual pro autobusy společnosti ZF. Ta nabízí konstantní výkon 380 kW a je vybavena integrovanou třístupňovou převodovkou, která usnadňuje překonávání strmějších svahů a zvyšuje efektivitu vyšších rychlostí.

Dále návštěvníci uvidí šestistupňový automatický převodový systém EcoLife CoachLine, vhodný pro točivé momenty motoru až do 2 800 Nm. Efektivní převodovka je určena pro použití v autobusech s vysokým výkonem, které zdolávají náročné trasy, stejně jako situace v městském provozu se zastavováním a rozjížděním.

Propojení se systémy SCALAR a Bus Connect

Firma ZF bude představovat nové řešení organizace vozového parku SCALAR, které nabízí provozovatelům veřejné dopravy automatizované rozhodování a optimalizaci služeb v reálném čase na základě umělé inteligence.

Kromě toho bude k vidění i ZF Bus Connect, digitální řešení společnosti ZF pro správu vozového parku městských autobusů a zájezdových autobusů s elektrickými, hybridními nebo spalovacími motory.

Bezpečnost se systémem pro zmírnění následků kolize a systémem OnHand EPH

ZF představí systém CMS pro městské autobusy od společnosti ZF je prvním systémem v oboru, který je nezávislý na originálním vybavení a který pomáhá zmírnit hrozící kolizi nebo jí dokonce zabránit a zároveň pomáhá nezajištěným cestujícím v autobuse.

V neposlední řadě se můžete seznámit s elektropneumatickou ruční brzdou OnHand, která nejen zvyšuje bezpečnost vozidla a pohodlí řidiče, ale slouží také jako stavební prvek technologie pro autonomní řízení.

Společnost ZF naleznete v hale 5 na stánku 537.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!