Změny ve vedení společnosti MEYLE AG: Dr. Karl J. Gaertner předává otěže Dirku Damaschkemu a Marcu Siemssenovi

8 září 2023, 16:12

Po více než 28 letech v čele společnosti odchází majoritní akcionář Dr. Karl J. Gaertner z představenstva společnosti MEYLE AG. Od 1. září 2023 nyní řídí výrobce náhradních dílů se sídlem v Hamburku společně členové představenstva Dirk Damaschke a Marc Siemssen.

Karl & Lisa Gaertner

Dr. Gaertner tak přenechává provozní řízení ve zkušených rukou svých bývalých kolegů z představenstva Dirka Damaschkeho a Marca Siemssena, kteří se již několik let podílejí na řízení společnosti a jsou členy výkonné rady.

Dr. Gaertner zůstane předsedou představenstva holdingové společnosti Wulf Gaertner Autoparts AG, která je ve stoprocentním vlastnictví rodiny, a bude tak nadále podporovat společnost MEYLE svými odbornými znalostmi. Kromě toho se dcera Dr. Gaertnera Lisa Gaertnerová stala členkou dozorčí rady holdingu jako zástupce rodiny.

„Téměř tři desetiletí jsem měl příležitost pracovat s mnoha oddanými kolegy a pomáhat přeměnit společnost MEYLE v mezinárodně úspěšnou firmu, která je mezi našimi zákazníky po celém světě známá svými inovacemi a kvalitou. A nyní nadešel čas, abych předal pochodeň dál,“ říká Dr. Gaertner. „My, rodina majitelů, plánujeme předat MEYLE jako úspěšnou a mezinárodně konkurenceschopnou společnost další generaci. Jsem rád, že Lisa Gaertnerová přebírá novou úroveň odpovědnosti v holdingu, a že jsme v Dirku Damaschkem a Marcu Siemssenovi našli ten správný tým, který bude pokračovat v úspěšném příběhu značky.“

„Dr. Gaertnerová je vizionářská podnikatelka, která z MEYLE vytvořila inovativní, globální společnost a silnou značku, kterou jsme dnes,“ říká Marc Siemssen, který ke svým novým povinnostem přistupuje s vděčností a očekáváním. „Přebíráme odpovědnost za společnost ve vzrušující éře změn, která nabízí výzvy i příležitosti pro celý automobilový průmysl.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!