MAN eTruck získal ocenění RED DOT Design Award 2023

28 června 2023, 15:12

Nový elektrický nákladní vůz MAN, který bude prvním zákazníkům dodán v roce 2024, již nyní vyniká svým designem směřujícím k nákladní dopravě bez emisí CO2. Slavnostní vyhlášení výsledků renomované soutěže proběhlo 19. června na galavečeru v Essenu.

Neutrální matný šedý lak zvolili autoři záměrně jako kontrast k „vysokonapěťové“ červené barvě v masce chladiče a na nárazníku, která zapadá do celkového konceptu. Tato kombinace přesvědčila i porotu soutěže Red Dot Design Award 2023. Elektrický lev pro dálkovou dopravu se tak dostává do centra pozornosti ještě před svým oficiálním uvedením na trh.

„V době rychle se měnícího světa a nových technologií je důležité zůstat originální a autentický. S tímto mottem jsme pracovali při navrhování vozu MAN eTruck a zaměřili jsme se na naši DNA a náš původ: odkud pocházíme? Co naše značka představuje? Jak nás vnímají naši zákazníci? Společně s mnoha kolegy z dalších oddělení jsme odpovědi na tyto otázky začlenili do vývoje,“ vysvětluje Carolin Schüttová, která je v oddělení designu MAN Truck & Bus zodpovědná za barevný a materiálový design.

Odborníci na design ve společnosti MAN Truck & Bus například abstrahovali krajinu, kde společnost sídlí, a vizualizovali úpatí hor mezi Zugspitze a Mnichovem. Výsledkem byl polygonální vzor aplikovaný na kabinu. Povrch s geometrickým ornamentem je zároveň analogií sochařského díla v procesu tvorby – design tak má i velkou symbolickou sílu a vyjadřuje dynamiku vývoje e-trucků MAN.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!