Model DAF XF 450 nové generace byl oceněn titulem „Green Truck 2023“

16 května 2023, 12:09

Model DAF XF 450 nové generace byl oceněn titulem „Green Truck 2023“, který udělují přední německé obchodními časopisy VerkehrsRundschau a Trucker. Prestižní ocenění představuje uznání pro efektivitu přepravy a výkon v oblasti úspory paliva.

DAF XF 450

Časopisy VerkehrsRundschau a Trucker každoročně provádějí komplexní srovnávací test tahačů všech předních značek. Primární měření je zaměřeno na spotřebu paliva, což se přímo promítá do emisí CO2. Kromě toho byla při udělování titulu „Green Truck 2023“ zohledněna spotřeba kapaliny AdBlue a průměrná rychlost dosažená během zkoušky.

Mimořádně nízká spotřeba nafty

Model DAF XF 450 nové generace s motorem PACCAR MX-11 o výkonu 330 kW / 450 k překonal konkurenci na rozsáhlé německé zkušební trase díky mimořádně nízké spotřebě motorové nafty 21,26 l /100 km – což odpovídá 675 gramům CO2 na kilometr – a spotřebě kapaliny AdBlue pouhých 1,32 l /100 km. Průměrná rychlost byla vynikajících 80,06 kilometru za hodinu.

Optimální aerodynamika

„Společnost DAF získala konkurenční výhodu díky skutečnosti, že je zatím jediným výrobcem, který uvádí do praxe nové předpisy o rozměrech nákladních vozidel v Evropě,“ vysvětluje Jan Burgdorf, vedoucí oddělení testování a technologií v časopisech VerkehrsRundschau a TRUCKER. „Nová pravidla umožňují prodloužit přední část kabiny pro dosažení optimální aerodynamiky, což zvyšuje úsporu paliva, ve které je značka DAF nejlepší ve své třídě.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!