Společnost DAF uvádí na trh kompletní řadu vozidel nové generace

5 dubna 2023, 16:32

Společnost DAF dokončila svou úspěšnou řadu modelů XD, XF, XG a XG⁺ nové generace – doplnila ji sadou tahačů s dvojitými poháněnými nápravami a vozidly s pevnou nástavbou pro terénní a silniční aplikace. Patří mezi ně nová vozidla XDC a XFC Construction a nové verze modelů XD a XF v provedení Extra Robust.

Nová generace nákladních vozidel DAF

Společnost DAF doplnila svou úspěšnou řadu modelů XD, XF, XG a XG⁺ nové generace o kompletní řadu tahačů se dvěma, třemi a čtyřmi nápravami a vozidly s pevnou nástavbou pro stavebnictví, komunální a jiné odborné aplikace, které vyžadují řešení šitá na míru.

Vozidla XDC a XFC Construction nové generace

Vozidla XDC a XFC nové generace se vyznačují dominantní černou mřížkou a robustním ocelovým nárazníkem, ocelovou ochrannou deskou chladiče a dvěma bezúdržbovými mlhovými světly LED, která jsou zapuštěna hluboko do nárazníku pro maximální ochranu. Volitelně je k dispozici flexibilní dolní schůdek.

Modely XDC a XFC nové generace mají velkou světlou výšku až 40 centimetrů a nájezdový úhel 25 stupňů, takže jsou ideální pro aplikace vyžadující častou jízdu v terénu. Modely XDC a XFC jsou k dispozici s konfiguracemi náprav 8×4, 6×4 a – poprvé – 4×2.

Varianty 6×4 a 8×4 pro silniční aplikace

V nabídce je také celá řada tandemových sad DAF pro nová silniční vozidla DAF 6×4 a 8×4 nové generace, která vyžadují vynikající trakci a vysoké užitečné zatížení. Vozidla s pevnou nástavbou 6×4 a 8×4 jsou k dispozici ve verzích XD a XF. Tahač 6×4 je k dispozici ve verzích XG a XG⁺, stejně jako vozidla s pevnou nástavbou 8×4 s řízenou vlečenou nápravou. Tahač 8×4 pro vysoké zatížení s řízenou nápravou pro výjimečné přepravní aplikace je k dispozici ve verzích XF, XG a XG⁺.

Ideální crossover: Modely XD a XF Extra Robust

Úplnou novinkou jsou modely „XD Extra Robust“ a „XF Extra Robust“. Řada kombinuje robustní kabiny XDC a XFC s podvozkem pro silniční provoz. Jedná se o dokonalé řešení pro provozovatele v segmentech stavebnictví a komunálních služeb, kteří si cení nejvyšší odolnosti, ale nepotřebují plné terénní schopnosti. Robustní provedení přední části s výrazným, vysoko namontovaným nárazníkem je vždy kombinováno s úhledně integrovaným předním ochranným nosníkem proti podjetí a je k dispozici pro všechny konfigurace XD a XF s pevnou nástavbou a pro tahače.

Nový standard v oblasti bezpečnosti a pohodlí řidiče

Všechna vozidla jsou vybavena velkým čelním sklem a mimořádně nízkými liniemi pásu pro dobrý přímý i nepřímý výhled, který je podporován volitelným bočním oknem pro výhled na obrubník a nejmodernějšími technologiemi, jako je digitální kamerový systém DAF Digital Vision System a systém DAF Corner View. K nejlepší bezpečnosti ve své třídě přispívá také široká řada asistenčních systémů řidiče a špičková ergonomie. Vozidla DAF nové generace navíc nabízejí dokonalou přístupnost, bezkonkurenční prostor v interiéru a nejlepší možné pracovní a životní prostředí řidiče.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!