PENAX: Speciální a pomocné nástroje od Knorr-Bremse

7 prosince 2022, 11:38

Knorr-Bremse TruckServices dodává majitelům vozidel, dílnám a prodejcům nejenom kvalitní výrobky, ale také servisní řešení pro užitková vozidla všech typů a stáří. Nyní rozšiřuje svůj sortiment pomocných nástrojů o další řešení.

V nabídce Knorr-Bremse TruckServices již nyní najdete například měřidlo brzdového válce (K108806K50) a měřidlo brzdového kotouče (K146719K50). Aktuální novinkou je pak sada indikačních nástrojů pro funkční test seřizovače pneumatických kotoučových brzd (K219632K50). Ta se skládá z pěti různě barevných indikátorů, které lze použít nejen pro brzdné systémy Knorr-Bremse, ale také pro kotoučové brzdy jiných výrobců.

Ve zkratce

  • neustálé rozšiřování programu „Nástroje“
  • vyvinuto ve spolupráci s předními společnostmi vyrábějící speciální nářadí
  • jednodušší, bezpečnější, rychlejší a nákladově efektivnější údržba
  • aktuální servisní řešení pro Knorr-Bremse vzduchové kotoučové brzdy

Použití nástroje:

1) Sejměte víčko seřizovače

Odstraňte seřizovací uzávěr (1) podle značky (šipka X). Ujistěte se, že je na místě adaptér (1a).

2) Přetočení tlačítek

Otočte seřizovačem s adaptérem (1a) pomocí očkového klíče nebo nástrčného klíče o 3 cvaknutí proti směru hodinových ručiček (čímž se zvětší vzduchová mezera mezi tlačítky) (viz obr.). Vyjměte klíč a adaptér (1a).

3) Nasaďte indikátor seřizovače

Vyberte správný nástroj indikátoru seřizovače (viz tabulka výše) a aplikujte ho na seřizovač viz obrázek níže.

Sešlápněte brzdu 5 až 10 krát (cca 2 bary), nástroj indikátoru seřizovače by se měl otočit ve směru hodinových ručiček (při pohledu ze strany válce) postupně po menších krocích, pokud automatický seřizovač funguje správně.

S rostoucím počtem sešlápnutí brzdy se postupný pohyb indikátoru sníží.

4) Sešlápněte brzdový pedál

Poznámka: Pokud se nástroj indikátoru neotáčí nebo se otáčí pouze s prvním sešlápnutím brzdy nebo se otáčí dopředu a dozadu s každým sešlápnutím brzdy, automatický seřizovač selhal a třmen musí být vyměněn.

* Popis se vztahuje pouze na Knorr-Bremse vzduchové kotoučové brzdy. Může se lišit pro vzduchové kotoučové brzdy jiných značek. Prosím, postupujte podle pokynů stanovených pro výrobce vozidla a nápravy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!