Renault Trucks představuje design svých elektrických modelů T a C

25 listopadu 2022, 11:51

Renault Trucks představil modely své 100% elektrické řady těžkých nákladních vozidel Renault Trucks T a C E-Tech, které jako první nesou nové logo výrobce a budou sériově vyráběny v továrně značky Renault Trucks Bourg-enBresse od roku  2023. Tyto modely je možné předobjednat do výroby.

Elektrický Renault Trucks

Příchod 100% elektrické řady těžkých nákladních vozidel Renault Trucks představuje pro výrobce velký krok vpřed v rámci závazku dekarbonizace silniční nákladní dopravy. Renault Trucks je v současné době jedinou značkou, která nabízí komplexní řešení elektromobility pro různá použití od nákladních kol s hmotností 650 kg až po 44 t elektrické tahače a stavební vozidla.

Tyto nové modely určené pro regionální distribuci a stavebnictví se pyšní designem, který je specifický pro všechna elektrická vozidla značky. Designéři Renault Trucks provedli změny na přední části vozidla, přičemž zachovali celkovou harmonii modelové řady E-Tech.

Renault Trucks  T a C E-Tech mají designové prvky charakteristické pro elektrickou řadu nákladních vozidel značky: modré kryty nábojů kol, svislý pruh na bocích vozidla a znak Renault Trucks E-Tech vpředu. Jsou také vybaveny identifikačním štítkem z modrého plexiskla.

Pro zvýšení bezpečnosti je přední část vozidla vysunuta dopředu o 115 mm a na bocích jsou umístěny radary. Podvozek je vybaven výsuvným schůdkem, aby se maximalizoval prostor vyhrazený pro akumulátory.

Přední část vozidla byla kompletně přepracována, kdy se designéři Renault Trucks nechali inspirovat světem elektronické hudby a motivem připomínající ekvalizér. Pro umocnění tohoto elektronického efektu je přední část vozidla kompletně lakovaná.

Modely Renault Trucks T a C E-Tech nesou také nové logo značky. Lesklý hliníkový diamant umístěný na přední masce na lesklém černém pozadí dodává vozidlu moderní a sofistikovaný vzhled.

Elektrický Renault Trucks

Nová vizuální identita: moderní a odhodlaný výrobce

Změna vizuální identity Renault Trucks, kterou ztělesňuje moderní monochromatické logo, potvrzuje dynamiku a odhodlání výrobce při dekarbonizaci silniční dopravy.

Značka Renault Trucks je odhodlaná přijmout klimatickou výzvu a pokračovat ve vývoji stále čistějších, bezpečnějších a cirkulárních dopravních řešení, která budou doprovázet její zákazníky na cestě k uhlíkové neutralitě.

Renault Trucks T a C E-Tech je možné předobjednat v prodejní síti Renault Trucks v Evropě. Dopravci, kteří mají zájem o pořízení elektrického vozidla z řady těžkých nákladních vozidel si mohou rezervovat první místa ve výrobě. Výroba modelů Renault Trucks T E-Tech a C E-Tech bude zahájena na konci roku 2023 v Bourg-en-Bresse.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!