Bosch: Českobudějovický závod slaví 30 let

13 června 2022, 15:04

V roce 2022 slaví společnost Robert Bosch, spol. s r.o. v Českých Budějovicích 30 let od svého založení. Společnost se zabývá výrobou a vývojem dílů a systémů pro osobní a nákladní automobily. Během uplynulých 30 let se posunula od ryze strojírensky zaměřené výroby k modernímu komplexu.

Hlavní výrobní program závodu s více než 3.500 zaměstnanci v současnosti tvoří zejména moduly DNOX (zařízení pro redukci emisí oxidu dusíku ve výfukových plynech) a nádržové palivové moduly, dále pak plynové pedály, sací moduly, víceúčelové aktuátory, škrtící klapky a v letošním roce nově také diagnostické moduly netěsnosti nádrže. Jejich odběrateli jsou téměř všechny významné evropské, některé japonské, asijské a jihoamerické automobilky. Přes 700 zaměstnanců oddělení vývoje se podílí na těch nejmodernějších projektech, přičemž do budoucna společnost sází zejména na projekty zaměřené na vodíkové technologie. Závod nabízí rovněž špičkové služby v oblasti testování a disponuje cennými technologickými kompetencemi, například v oblasti stříkání plastů. Rovněž zaujímá pevnou pozici v rámci divize Powertrain Solutions skupiny Bosch, v loňském roce převzal zodpovědnost za digitalizaci interních výrobních a logistických procesů a bude tak řídit digitální transformaci ve všech závodech divize po celém světě.

V loňském roce společnost dosáhla obratu 17,7 miliardy Kč a do staveb a zařízení investovala přes 850 milionů Kč.

Společnost se stabilně umísťuje na předních příčkách v anketě Zaměstnavatel regionu a svým zaměstnancům nabízí řadu benefitů.

Oslavy výročí

Své jubileum oslaví v sobotu 18. 6. 2022, a to dopoledne dnem otevřených dveří, kdy se otevřou brány jinak veřejnosti uzavřeného areálu firmy v ulici Roberta Bosche (9:00 – 12:00 hod.) a následně odpoledne open air festivalem na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. (15:00 – 22:00 hod.). Obě akce nabídnou zajímavý program pro děti i dospělé a jsou zdarma.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!