DHL a Volvo Trucks zahajují novou spolupráci s nulovými emisemi objednávkou až 44 elektrických nákladních vozidel

13 května 2022, 10:24

Společnosti Volvo Trucks a Deutsche Post DHL Group podepsaly dohodu o spolupráci s cílem urychlit přechod na vozidla s nulovými emisemi výfukových plynů. DHL hodlá zintenzivnit svůj přechod na těžká elektrická nákladní vozidla nasazením celkem 44 nových elektrických nákladních vozidel Volvo na trasy po Evropě.

Zamýšlená objednávka zahrnuje 40 elektrických nákladních vozidel modelu Volvo FE a Volvo FL, které budou použity pro doručování balíků v městské dopravě. Součástí nabídky jsou elektrická nákladní vozidla na delší trasy a společnost DHL se rozhodla začít používat nákladní vozidla Volvo pro regionální přepravu, počínaje čtyřmi nákladními vozidly Volvo FM Electric ve Velké Británii.

První nákladní vozidla již byla objednána, šest od DHL Parcel UK a dva od DHL Freight. Výsledkem bude roční úspora téměř 600 tun CO2 a téměř 225.000 litrů nafty pro Deutsche Post DHL Group.

„DHL je významným globálním poskytovatelem logistiky, který se zavázal snížit svůj dopad na změnu klimatu. Společně můžeme něco změnit k lepšímu a jsem hrdý na to, že budeme pracovat v duchu partnerství s cílem dosáhnout našich vědecky podložených cílů snížit naše klimatické dopady,“ říká Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks.

Spolupráce zahrnuje přijetí nových technologií Volvo a společné vývojové aktivity v oblasti elektrifikace. Dohoda také zahrnuje analýzu přepravních operací společnosti DHL provedenou společností Volvo Trucks s cílem zajistit úspěšné nasazení na míru šitých řešení elektrické přepravy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!