Obrat skupiny DACHSER poprvé překročil sedm miliard eur

8 dubna 2022, 9:07

Ve fiskálním roce 2021 zvýšil mezinárodní logistický provider Dachser svůj konsolidovaný obrat o 26 procent na 7,1 miliard eur. Po stagnaci v předchozím roce zapříčiněné lockdowny je společnost zpátky na své cestě dynamického růstu. Pozitivní výsledky celé skupiny za rok 2021 jsou výsledkem organického růstu v počtu zásilek o 6,3 procent a v tonáži o 7,7 procent. Vysoké ceny přeprav způsobené nedostatkem přepravních kapacit, se kterými se potýkají všichni přepravci, skokový nárůst obratu ještě umocnily.

Dachser

Není pochyb o tom, že byl rok 2021 v mnoha ohledech mimořádný a že bylo zapotřebí překonat některé extrémní výzvy,” říká Burkhard Eling, CEO skupiny Dachser, a dodává, „minulý rok byl poznamenán brexitem, pandemií onemocnění COVID-19 a dodavatelskými řetězci dohnanými až k bodu zlomu, a to vše způsobilo u našich zákazníků velkou nejistotu. My jsme dokonce i v této situaci dokázali nabízet logistická řešení a současně s tím udržet vysokou úroveň kvality a služeb. Tímto způsobem se nám podařilo upevnit vazby s našimi zákazníky a pokračovat v cílené expanzi našeho podnikání, zejména s našimi klíčovými zákazníky.  Považujeme to za mimořádný úspěch, k dosažení kterého musely naše týmy v náročných podmínkách nasadit všechny své síly.“

Dachser v České republice

Dachser v České republice docílil v roce 2021 nárůst obratu ve výši 34 procent a překročil tak hranici 4 miliard korun. Oproti předchozímu roku společnost zaznamenala 29% nárůst tonáže zásilek, když ve svých logistických centrech odbavila na 829 tisíc tun zboží. Také počet realizovaných zásilek se zvýšil, a to o 8 % na více než 1.232 milionu.

V loňském roce jsme našim zákazníkům znovu ukázali, že dokážeme uspokojit jejich potřeby i v náročné době charakteristické přetrhanými globálními dodavatelskými řetězci a nedostatkem přepravních kapacit v celé Evropě,“ říká Ing. Jan Pihar, generální ředitel Dachser Czech Republic a.s., a dodává, „současně s tím se nám dařilo udržet vysokou kvalitu služeb, která je v dnešní nejisté době pro naše zákazníky tak důležitá.

Dachser v České republice v loňském roce pokračoval v rozvoji projektu doručování zásilek s nulovými emisemi v Praze, spustil nové přímé linky sběrné služby a dále posiloval v oblasti kontraktní logistiky. Společnost v současné době zaměstnává téměř 600 zaměstnanců. Dachser Czech Republic i v loňském roce svými službami a dobrovolnickou prací podporoval projekt Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu, který se věnuje lidem se zrakovým hendikepem.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!