Společnosti TomTom a Webfleet Solutions představují aplikaci pro profesionální řidiče

23 února 2022, 9:08

Poskytovatel telematických řešení Webfleet Solutions uzavřel partnerství se společností TomTom a společně uvedli na trh aplikace Webfleet Work App a TomTom Go Fleet App. Spolupráce mezi oběma společnostmi umožní manažerům vozových parků a profesionálním řidičům efektivněji vykonávat svou práci, včetně dodržování plánovaných tras, včasného doručování a efektivnějšího dohledu nad bezpečností.

Aplikace pro profesionální řidiče

Aplikace Webfleet Work umožňuje profesionálním řidičům efektivněji vykonávat svou práci pomocí mobilního zařízení se systémem Android. Aplikace poskytuje řidičům řadu funkcí, mezi které patří: lokalizace vozidel, evidence pracovní doby, registrace řidičů, nastavení jízdních režimů, správa objednávek a rozvrhů a udržování kontaktu mezi řidičem a centrálou prostřednictvím obousměrné komunikace.

Aplikace TomTom GO Fleet je plně integrována s aplikací Webfleet Work, takže řidiči mohou v jedné aplikaci používat detailní mapy spolu s dopravními a navigačními informacemi. Rovněž získají automatické směrování do cíle a manažeři vozového parku mají neustálý přístup k aktuálním informacím o cíli a předpokládaném čase příjezdu (ETA) v reálném čase.

Navigace poskytovaná prostřednictvím integrace aplikace Webfleet Work App a TomTom GO Fleet je vhodná pro všechny typy vozidel. Řidiči mají také přístup k funkcím, které jim umožňují vypočítat trasy nákladních vozidel na základě vlastností vozidla, typu nákladu, místních předpisů pro nákladní dopravu a vlastností silnic. Zařízení TomTom GO Fleet pomáhá řidičům nákladních vozidel vyhledávat místa, kde mohou svá vozidla zastavit, jako jsou parkoviště a čerpací stanice (tzv. body zájmu – POI). Mapy fungují i bez připojení k internetu.

„Aplikace Webfleet Work je ideálním řešením pro dopravní společnosti a řidiče, kteří chtějí využívat svá stávající mobilní zařízení k efektivní správě vozového parku. Nastavení a implementace této aplikace je rychlá a snadná. Díky intuitivnímu uživatelskému rozhraní poskytuje velkou flexibilitu. Spolu s aplikací TomTom GO Fleet tvoří dokonalou kombinaci, která našim zákazníkům nabízí ještě větší hodnotu,“ říká Paul Verheijen, viceprezident pro produktový management ve společnosti Bridgestone Mobility Solutions.

„Vytváření snadno použitelných lokalizačních technologií, které pomáhají řešit problémy řidičů, bylo vždy základem podnikání společnosti TomTom. Je velmi zajímavé spolupracovat s partnery, jako je společnost Webfleet Solutions, kteří mají podobné cíle. Obě společnosti nyní spojily to, co umí nejlépe, do jednoho řešení pro profesionální řidiče,“ říká Mike Schoofs, výkonný ředitel společnosti TomTom Enterprise.

Společnost Webfleet Solutions byla až do dubna 2019 známá jako TomTom Telematics, kdy ji koupila firma Bridgestone Europe, dceřiná společnost Bridgestone Corporation. Přestože společnost Webfleet Solutions již nepůsobí jako obchodní jednotka společnosti TomTom, obě společnosti i nadále spolupracují na vytváření udržitelnější budoucnosti mobility.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!