Nový distributor náhradních dílů přichází na český trh

21 února 2022, 15:46

Do České republiky a několika dalších zemí vstupuje nový distributor náhradních dílů. Firma International Automotive Group (IAG), kterou založil bývalý člen vedení firmy Inter Cars Tomáš Kaštil, má velké plány a ambice.

logo IAGI když firma IAG s.r.o. vznikla teprve 15. září 2021, vyvíjí již nyní v Čechách, v Maďarsku a v Polsku čilou obchodní aktivitu. Tým IAG, z velké části tvořený bývalými zaměstnanci firmy Inter Cars, se snaží navázat na úspěšný model a vybudovat ve zmíněných zemích síť franšízových partnerů s podporou centrály. Zákazníci společnosti se například mohou opět zapojit do VIP clubu.

Firma IAG nabízí podle svého online katalogu díly pro osobní i nákladní vozidla a také servisní vybavení. Mnoho dílů převážně známých výrobců je v tuto chvíli v centrálním skladu firmy, který se nachází v Praze, již naskladněno.

Otázkou je, jestli se IAG povede prosadit na relativně obsazeném trhu s náhradními díly. Tým vedený Tomášem Kaštilem má na to určitě zkušeností dost, avšak neznámou jsou finanční zdroje firmy, která má základní kapitál 12.000 Kč. Bez velmi dobře zásobeného skladu, účinného marketingu a angažovaných zaměstnanců to půjde určitě ztěžka. A to vše stojí nemalé peníze. V dohledné době tak uvidíme, jak se IAG smělé plány daří plnit.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!