Kartu DKV lze nově používat v ruském mýtném systému Platon

28 ledna 2022, 12:22

Společnost DKV Mobility, evropský poskytovatel služeb pro mobilitu, nabízí řešení pro úhradu mýtných poplatků v Rusku prostřednictvím tankovací karty DKV. 

Na výběr mají dvě možnosti: Buď použijí kartu DKV při rezervaci a úhradě mýtných poplatků pro konkrétní zpoplatněný úsek na mýtném terminálu či na portálu provozovatele mýtného systému, nebo si nabijí svou kartu, resp. svůj účet.

Rusko je bránou k Hedvábné stezce na nejdůležitější obchodní trase mezi Evropou a Asií.

„Máme velkou radost, že můžeme nyní našim zákazníkům nabídnout možnosti úhrady mýtného v Rusku kartou DKV. Rusko je strategicky významnou zemí, protože umožňuje tranzitní dopravu do Kazachstánu a Číny. Také v řadě okolních zemí, například v Gruzii, Bělorusku nebo Pobaltí, lze již hradit mýto kartou DKV,“ říká Jérôme Lejeune, generální ředitel pro oblast mýta ve společnosti DKV Mobility, dodává: „Po Hedvábné stezce mezi Evropou a Asií je dennodenně přepravováno obrovské množství zboží. Nabídkou flexibilních řešení úhrady mýta pro naše zákazníky bychom rádi tyto trasy lépe vzájemně propojili a posílili jejich infrastrukturu.“

DKV Mobility nabízí kromě karty DKV také široké portfolio řešení pro placení mýta v celé Evropě – mezi ně patří palubní jednotky, jakou je například DKV BOX Europe, viněty nebo stvrzenky o zaplacení mýta na zpoplatněných úsecích.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!