Skupina Wielton převzala španělského výrobce přívěsů a návěsů Guillén

5 ledna 2022, 11:17

Skupina Wielton získala 80 % akcií španělského výrobce přívěsů a návěsů Guillén Desarrollos Industriales S.L. za částku 4,6 milionu EUR, přičemž konečná hodnota bude známa až po auditu ročních výsledků společnosti. Akvizice zbývajícího 20% podílu je plánována na rok 2026 v rámci modelu earn-out, kdy se cena bude odvíjet od vykázaného EBITDA v roce 2025.

Skupina Wielton převzala španělského výrobce přívěsů a návěsů Guillén

Díky této akvizici skupina rozšíří svou působnost na další významné trhy. Do Španělska s potenciálem přibližně 14.000 kusů ročně a na portugalský trh s prodeji okolo 2.500 kusů ročně. Umístění závodu v Guillénu rovněž umožňuje optimalizovat náklady na přepravu výrobků skupiny do jižní Francie a zemí severní Afriky.

Akvizice rovněž znamená prohloubení spolupráce se společností TIP Trailer Services, jedním z největších světových hráčů na trhu pronájmu a servisu nákladních vozidel, která bude zodpovědná za prodej produktů značky Guillén (po akvizici společnosti NEXT Rent, která byla dříve součástí skupiny Guillén).

„Španělsko je velký a zajímavý trh, který jsme dlouhodobě sledovali a podrobně analyzovali. Získáním dobře automatizovaného a robotizovaného závodu Guillén s jeho volnou kapacitou se nám otevírá možnost nastartovat růst na španělském a portugalském trhu. Získáváme další výrobní a montážní platformu, která se nachází v blízkosti pro nás důležitých trhů – jižní Francie a severní Afriky. Tato akvizice je plně v souladu s probíhajícím a plánovaným rozvojem skupiny Wielton. Jsem si jistý, že společnost Guillén bude schopna plně využít svého růstového potenciálu v rámci skupiny Wielton,“ říká Paweł Szataniak, předseda představenstva skupiny Wielton.

Společnost Guillén je šestým výrobcem přívěsů a návěsů ve Španělsku s historií sahající až do roku 1895 vlastnící technologicky vyspělý a dobře automatizovaný výrobní závod, který se nachází ve výrobním trojúhelníku Valencie-Saragossa-Barcelona. Očekávané tržby společnosti Guillén na konci roku 2021 dosáhnou více než 16 milionů eur při prodeji přibližně 627 kusů. Výrobní základna a přilehlé pozemky, které společnost vlastní, umožňují v nadcházejících letech výrazně zvýšit rozsah výroby. Guillén v současné době zaměstnává 89 lidí. Cílem skupiny Wielton je zvýšit objem výroby společnosti Guillén na více než 1.600 kusů v roce 2025 a rozšířit její sortiment o výrobky skupiny Wielton.

Koupě společnosti Guillén je součástí dosavadní cesty růstu skupiny prostřednictvím akvizic, která navazuje na předchozí převzatí italské značky Viberti (2015), francouzského lídra na trhu Fruehauf (2015), německé společnosti Langendorf (2017) a společnosti Lawrence David působící ve Velké Británii (2018). Kombinace organického růstu a rozvoje prostřednictvím akvizic umožňuje skupině systematicky geograficky expandovat a upevňovat svou pozici jednoho z předních výrobců přívěsů v Evropě. Skupinu Wielton při akvizici společnosti Guillén podpořily společnosti JP Weber a Cayla Consulting Group, BROSETA a ILV SILVER.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!