Bosch rozšiřuje vodíkové portfolio

29 listopadu 2021, 16:24

Společnost Bosch rozšiřuje své portfolio výrobků pro mobilní vodíkové aplikace: Od této chvíle zahrnuje také komponenty pro systémy H2 nádrží, jako jsou ventily nádrží nebo regulátory tlaku. Za tímto účelem Bosch spolupracuje s italskou specializovanou firmou OMB Saleri v rámci vývojového partnerství, v němž jsou produkty společně dále vyvíjeny.

„Vodík je důležitou součástí budoucí skladby pohonných jednotek pro dosažení klimatické neutrality,“ říká Dr. Uwe Gackstatter, předseda divize Bosch Powertrain Solutions. „Společně s OMB Saleri připravujeme komponenty H2 nádrží pro sériovou výrobu.“

Vodíková nádrž od firmy Bosch

Zaměření na celosvětový trh s vodíkovými nádržemi

Poptávka po pohonech na bázi vodíku v příštích letech prudce vzroste, zejména u užitkových vozidel. Bosch očekává, že do roku 2030 bude mít palivový článek přibližně každé osmé nově registrované užitkové vozidlo na světě. Společnosti Bosch a OMB Saleri proto usilují o rozšíření svých pozic na trhu v sektoru H2 prostřednictvím nově dohodnuté spolupráce v oblasti komponentů pro systémy vodíkových nádrží.

Spolupráce zahrnuje licenční a vývojovou dohodu na několik produktů pro řešení skladování vodíku pod tlakem 350 barů a 700 barů. Společné tzv. simultánní inženýrské týmy nyní dále vyvíjejí stávající výrobky a optimalizují je pro velkosériovou výrobu. Cílem společnosti Bosch je díky velkému množství nabízet komponenty pro řešení vodíkových nádrží za konkurenceschopné ceny.

Regulátor tlaku a ventil pro vodíkové nádrže

Bosch a OMB Saleri spojují své kompetence

Spolupráce spojuje know-how obou partnerů. Italská technologická společnost OMB Saleri z Brescie v severní Itálii je jedním z předních světových specialistů na komponenty pro řešení skladování vodíku. Jako partner Bosch těží z jejích odborných znalostí v oblasti vývoje, moderní testovací infrastruktury H2 a testovacích stanic a komponentů, které se již osvědčily v prvních aplikacích. Společnost Bosch na oplátku přispívá svými zkušenostmi s industrializací inovativních výrobků a globální vývojovou a výrobní sítí pro velké série.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!