Vozidla DAF XF, XG a XG⁺ obdržela ocenění International Truck of the Year

24 listopadu 2021, 12:47

Vozidla DAF nové generace určená pro dálkovou přepravu byla korunována oceněním „International Truck of the Year 2022“. Prestižní ocenění bylo předáno na výstavě nákladních vozidel a dopravy Solutrans ve francouzském Lyonu. Společnost DAF byla také poctěna cenou „2022 Truck Innovation Award“ za vozidlo XF Innovation Truck s vodíkovým spalovacím motorem.

Ocenění pro firmu DAF

Na základě pravidel ocenění International Truck of the Year (IToY neboli Mezinárodní nákladní vozidlo roku) se výroční cena uděluje vozidlu, které bylo uvedeno na trh v uplynulém roce a které nejvíce přispělo k efektivitě silniční přepravy. Toto rozhodnutí poroty se opírá o komplexní řadu kritérií, včetně technologických inovací, pohodlí, bezpečnosti, ovladatelnosti, úsporné spotřeby paliva, ekologické „stopy“ a celkových nákladů na vlastnictví (TCO).

Prestižní ocenění „International Truck of the Year 2022“ bylo předáno Harrymu Woltersovi, prezidentovi společnosti DAF Trucks, který všem více než 12.000 zaměstnancům společnosti DAF po celém světě věnoval tento projev uznání.

„Tento jedinečný úspěch je výsledkem skutečného týmového úsilí! Modely XF, XG a XG⁺ nové generace představují největší inovační projekt ve více než 90leté historii naší společnosti. Je to výsledek pozorného naslouchání našim zákazníkům a jejich řidičům, jasné vize budoucnosti trvalých a udržitelných dopravních řešení a trvalé ochoty vyjít maximálně vstříc pro zajištění co nejlepších řešení přepravy. Jsme skutečně první výrobce nákladních vozidel, který plně využívá nové evropské předpisy týkající se hmotností a rozměrů nákladních vozidel a tím našim zákazníkům poskytujeme jedinečné výhody. Je dobré být první – a ještě lepší je být jedinečný.“

Příkladem je nový model XF s technologií motoru s vnitřním spalováním vodíku, který společnost DAF vyvíjí a který zapůsobil na porotu International Truck of the Year během říjnového předvedení. Výsledkem je ocenění „Truck Innovation Award 2022“ pro vozidlo DAF XF H2 Innovation.

Porota International Truck of the Year se skládá z 24 redaktorů a zkušených novinářů zabývajících se užitkovými vozidly, kteří zastupují nejdůležitější tituly mezinárodních médií v oblasti nákladních vozidel a přepravy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!