Nově rozšířená pobočka Gebrüder Weiss v Syrovicích je v plném provozu

9 listopadu 2021, 9:04

Gebrüder Weiss dokončil rozšíření jak překládkového, tak i logistického skladu svojí pobočky v Syrovicích u Brna.

pobočka Gebrüder Weiss v Syrovicích

„Slavnostním přestřižením pásky jsme spustili provoz i v nově přistavené části logistického terminálu v Syrovicích u Brna, který stojí na našem vlastním pozemku. Celková rozloha využitelné skladové a manipulační plochy vzrostla na 8.900 m2. Nově máme k dispozici o 18 překládkových ramp více. Čtyři z nich jsou vhodné pro odbavení zásilek určených koncovým uživatelům,“ říká David Skalka, Oblastní ředitel Morava Gebrüder Weiss ČR.

K přípravám na rozšíření pobočky v Syrovicích přikročil Gebrüder Weiss již v březnu tohoto roku, nyní je již dokončená a předaná stavba v plném provozu.

„Navýšení kapacity jednoho z našich páteřních terminálů v ČR vychází z našeho dlouhodobého plánu rozvoje. Realizované úpravy v Syrovicích znamenají, že jsme schopni odbavit větší množství zásilek a také více vozidel za stejný časový úsek než doposud,“ uvádí Jan Kodada, ředitel obchodu a marketingu Gebrüder Weiss ČR.

pobočka Gebrüder Weiss v Syrovicích

Výměra skladové a manipulační plochy se díky výstavbě nové haly pobočky Syrovice zvýšila přibližně o 1.600 m2. 18 nových překládkových ramp zvýší kapacitu ale i rychlost odbavení zásilek.

Čtyři z osmnácti nových ramp jsou uzpůsobeny pro vykládku menších vozidel, která obvykle využíváme k doručení zásilek koncovým uživatelům.

Podobně jako na svých dalších budovách na světě počítá projekt rozšíření pobočky Syrovice s pozdější výstavbu solárních elektráren na střechách logistických hal. Budova byla již v první fázi výstavby vybavena dobíjecí stanicí pro elektromobily.

„Udržitelný rozvoj a ohleduplný přístup k životnímu prostředí je jednou ze čtyř strategických firemních hodnot Gebrüder Weiss. Naše společnost si stanovila vlastní globální strategii – dosažení uhlíkové neutrality do roku 2030. Vedle budování alternativních zdrojů energie se věnujeme také testování a využití alternativních pohonů a podpoře budování potřebné infrastruktury,“ dodává Jan Kodada.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!