Meritor bude investovat do SEA Electric

24 srpna 2021, 10:49

Společnost Meritor oznámila, že hodlá investovat do společnosti SEA Electric, výrobce řešení pro komerční elektrická vozidla určená pro městskou přepravu a logistiku.

Náprava Meritor

Společnost SEA Electrics se sídlem v Los Angeles spolupracuje s výrobci, prodejci a provozovateli užitkových vozidel na dodávkách široké škály nákladních vozidel s nulovými emisemi a autonomním řízením pro trh středně těžkých a těžkých užitkových vozidel (třídy 3-8).

„Partnerství se společností SEA Electrics nám dává příležitost uplatnit naše odborné znalosti v oblasti elektrifikačních řešení v sektoru středně těžkých vozidel,“ řekl Chris Villavarayan, generální ředitel a prezident společnosti Meritor.

„Investice společnosti Meritor nám pomůže urychlit naše prodejní úsilí a posílit náš segment dodávek vozidel, které působí v městských a metropolitních oblastech. Jsme rádi, že se k nám Meritor připojil jako strategický investor a akcionář,“ řekl Tony Fairweather, prezident a zakladatel společnosti SEA Electric.

Společnost SEA Electric plánuje v letošním roce dodat na trh více než 500 elektrických užitkových vozidel a očekává, že do konce roku 2023 bude na silnicích jezdit více než 15.000 vozidel s jejich systémy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!