VCHD Cargo koupila německého přepravce Völker Logistik

10 srpna 2021, 11:29

VCHD Cargo oznámila akvizici německé spediční firmy Völker Logistik. Jedná se o největší investici v historii společnosti, která upevní její pozici na největším logistickém trhu v Evropě. Tato největší transakce zvýší nejen konkurenceschopnost společnosti v oblasti mezinárodních linkových přeprav, ale i v přepravách na kratší vzdálenosti v rámci Německa, včetně obsluhování poslední míle. Spojení obou rodinných společností přinese i synergie v personální oblasti zejména na pozicích profesionálních řidičů. 

VCHD Cargo

VCHD Cargo na německý trh vstoupila v roce 2019 založením sesterské společnosti VCHD Cargo GmbH se sídlem v Radeburgu. Akvizicí zkušené přepravní společnosti Völker Logistik letos v červnu podpořila svůj anorganický růst a nyní bude bude těžit z lokálních znalostí německého přepravního trhu a ze zkušeností Völker Logistik zejména v oblasti přeprav na krátké vzdálenosti.

Na německém trhu jsme hledali dobře etablovanou společnost s výhodnou logistickou polohou a v neposlední řadě také s podobnými hodnotami. Ve Völker Logistik jsme našli nejen specialistu na německý trh se strategickým umístěním v centrálním Německu s výbornou dostupností do zemí Beneluxu, Švýcarska a Francie, ale také rodinnou společnost působící se stejnými lidskými a podnikatelskými hodnotami jako VCHD Cargo,“ uvádí Petr Kozel, CEO a předseda představenstva VCHD Cargo, a doplňuje, „to vše nám umožní společně nabízet ještě lepší služby stávajícím zákazníkům a oslovit s rozšířeným portfoliem větší část nejen českého a německého trhu.“

Völker Logistik vznikla v roce 2005 jako rodinná společnost zaměřená na poskytování služeb v oblasti přepravy, manipulace, skladování a poradenství. Specializuje se na lokální přepravy na krátké vzdálenosti a speciální dálkové přepravy v rámci celého Německa. Nabízí nejrůznější řešení distribuční logistiky například pro velkoobchody s elektrotechnikou a výrobce pro zdravotnictví a je rovněž specialistou na dodávky realizované nočními přepravami a s dodáním do druhého dne, a to s velkým dosahem do mnoha spolkových zemí Německa.

„Portfolio obou našich společností se dokonale doplňuje a díky tomuto kroku můžeme našim zákazníkům nabídnout udržitelná a kreativní řešení na míru z jednoho zdroje,“ uvádí Niko Völker, jednatel a prokurista Völker Logistik, a doplňuje, „současná situace na německém trhu s přepravami je velmi ovlivněna stále se zvyšující poptávkou na straně jedné a nedostatkem profesionálních řidičů na straně druhé. Synergie tedy budeme nacházet i v personální oblasti.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!