Nové pneumatiky Conti EcoPlus

4 srpna 2021, 14:44

Continental připravil pro provozovatele vozových parků pneumatiku optimalizovanou pro nákladní automobily. Jedná se o nejnovější přírůstek do rodiny pneumatik Conti EcoPlus.

Conti EcoPlus pneumatiky

Tyto pneumatiky jsou určené pro dopravu na velké vzdálenosti. Získaly dobré hodnocení zásluhou výrazně nižšího valivého odporu, o který se zasloužila zejména inovovaná pryžová směs. Díky tomu se tyto prémiové pneumatiky podílejí na snížení nákladů na vozový park a současně také emisí CO2 – a to bez negativního vlivu na kilometrový výkon a životnost pláště. Vývojáři pneumatik ze společnosti Continental se soustředili na dvě stěžejní věci: novou směs, kterou optimalizovali pro dopravu na velké vzdálenosti, a zdokonalený proces výroby, jenž pomáhá zlepšit valivý odpor a kilometrový výkon.

Pneumatiky Conti EcoPlus HS3+ a Conti EcoPlus HD3+ určené pro řízenou a hnanou nápravu budou dostupné od července letošního roku v rozměru 315/70. Další rozměry pak budou postupně doplňovány od října 2021. Pneumatiky Conti EcoPlus HT3+ pro návěsovou nápravu budou představeny příští rok.

Pneumatika Conti EcoPlus HS3+ pro řízenou osu určená pro dopravu na velké vzdálenosti má oproti předchozí generaci o 7 % nižší valivý odpor. Tohoto výsledku bylo dosaženo použitím inovativní směsi běhounu a bočnice a optimalizované základové směsi. Zvolená kombinace je rovněž zárukou vynikající palivové účinnosti.

„Novinka v naší produktové řadě nabízí vyšší trvanlivost, robustnost a kilometrový výkon,“ vysvětluje Hinnerk Kaiser, vedoucí vývoje pneumatik ve společnosti Continental.

Pneumatika Conti EcoPlus HD3+ pro hnanou osu zaujme svým valivým odporem, který je o 12 % nižší než u předchozí generace. Svůj podíl na tomto výrazném zlepšení má také inovativní směs běhounu a bočnice. Speciální technologie pak snižuje deformaci v oblasti bočnice a patky, čímž ještě výrazněji klesá valivý odpor.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!