Rekordní počet nových zaměstnanců díky stipendijnímu programu Mladí profesionálové firmy Scania

20 července 2021, 14:50

Společnost Scania ve spolupráci s partnerskou ISŠA Brno nabízí absolventům ZŠ z celé ČR stipendium v rámci školního vzdělávacího programu – Mechanik nákladních vozidel a autobusů Scania. Za šest let si tento učební program vydobyl prestiž a z uplynulého ročníku pak navíc vzešel rekordní počet nových zaměstnanců.

Scania

Letošní ročník stipendijního programu Mladí Profesionálové Scania dokončilo na Integrované střední škole automobilní v Brně 18 studentů a z toho 8 z nich se v nejbližší době stane novými zaměstnanci společnosti Scania.

„Každým rokem je úroveň tohoto projektu vyšší. Studenti mají po absolvování programu široké možnosti uplatnění a Certifikát Scania, který dostávají ti nejlepší, je v mnoha firmách uznávaných osvědčením o získaných znalostech a nabytých dovednostech. Navíc jsme rádi, že se nám daří zaměstnávat stále více našich vlastních studentů a to nejen na pozici mechanik, ale těm nejšikovnějším jsme rovnou nabídli pozici Servisního poradce,“ říká HR manažer společnosti Scania Martin Ragula.

„Letošní ročník byl mimořádně povedený a důkazem byl i skvělý průměr známek na závěrečných zkouškách. S velkou radostí jsme proto nabídli práci hned 8 našim absolventům, což je rekordní počet,“ hodnotí výsledky Radek Kindl.

Vedoucí stipendijního programu pak dodává: „Navíc těm, kteří se chtějí zaměstnat, ale přitom dál pokračovat ve studiu, vycházíme vstříc a nabízíme možnost dalšího vzdělávání. Několik našich absolventů už u nás pracuje a přitom pokračuje v nástavbovém maturitním studiu.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!