Nová pneumatika Nokian Seasonproof C zajišťuje celoroční bezpečnost

5 května 2021, 15:19

Skandinávský výrobce prémiových zimních pneumatik Nokian Tyres uvádí na trh novou celoroční pneumatiku pro profesionální užití. Celoroční pneumatika Nokian Seasonproof C, vyvinutá pro náročné a univerzální užití, zajišťuje přesnou ovladatelnost a stabilitu, vynikající kilometrový výkon a větší odolnost.

 Nokian Seasonproof C Bez ohledu na to, jestli počítáte každou minutu v úzkých městských ulicích kvůli včasnému dodání zboží nebo jestli řídíte svůj obytný vůz na venkovských silnicích plných výmolů, pneumatika Nokian Seasonproof C doveze těžký náklad bezpečně a spolehlivě až do cíle.

Podle nedávného spotřebitelského průzkumu, který společnost Nokian Tyres uskutečnila mezi uživateli celoročních pneumatik, oceňují evropští řidiči především jejich celoroční bezpečnost ve všech povětrnostních podmínkách. Pro řidiče užitkových vozidel a dodávek je stejně podstatná bezpečnost v proměnlivých podmínkách a při teplotách pohybujících se okolo bodu mrazu. Mezi nejdůležitější vlastnosti patřila také dobrá přilnavost a ovladatelnost a odolnost vůči opotřebení a oděru.

 „C pneumatiky jsou speciální produkty se stavbou a materiály, které jsou uzpůsobeny pro těžké náklady. Dezény a směsi pryže jsou vyvinuty tak, aby pneumatika zvládala profesionální užití. Nová pneumatika Nokian Seasonproof C byla navržena tak, aby se přizpůsobovala proměnlivým povětrnostním podmínkám. Je vyrobená pro optimální celoroční užití a využívá četné inovace, které zaručují maximální bezpečnost, vynikající kilometrový výkon a dlouhou kilometrovou životnost. Nokian Seasonproof C zaručuje vynikající ovladatelnost jak na suchém a mokrém povrchu, tak na zasněžených vozovkách,“ říká Mikko Liukkula, vývojový manažer v Nokian Tyres.

Nová pneumatika Nokian Seasonproof C zajišťuje středoevropským řidičům celoroční bezpečnost a bezstarostnost. Všechny rozměry nesou symbol sněhové vločky (3PMSF), který prokazuje, že pneumatika byla oficiálně schválena pro užití v zimních podmínkách. Většina rozměrů spadá do nejlepší třídy přilnavosti na mokru A. Produktová řada nabízí rozměry pro všestranné profesionální a rekreační užití s výběrem 25 produktů, které mají průměr od 14 do 17 palců a indexy rychlosti R (170 km/h), S (180 km/h), T (190 km/h) a H (210 km/h). Produktová řada bude pro spotřebitele k dispozici od podzimu 2021.

Hlavní inovace

Koncept Season Sense: Multifunkční dezén s celoroční směsí pryže zajišťují všestranné celoroční výkony, bezpečnost a vyvážené jízdní vlastnosti na mokrém i suchém povrchu. Celoroční směs pryže zvyšuje přilnavost na mokru, kilometrový výkon a palivovou účinnost.

 Záběrové drápy: Efektivnější záběr a přilnavost při brzdění. Drápy, vyvinuté pro efektivnější mobilitu na měkkém povrchu, zajišťují prvotřídní přilnavost při brzdění a akceleraci.

 Drážky na odvod vody a rozbředlého sněhu: Odolnost vůči aquaplaningu na vodě a rozbředlém sněhu. Drážky shromažďují vodu a rozbředlý sníh mezi pneumatikou a vozovkou a urychlují jejich odvod pryč z kontaktní plochy.

 Technologie aramidových bočnic. Extrémní odolnost. Extrémně silná aramidová vlákna, která zesilují bočnice pneumatiky, poskytují větší odolnost a ochranu v náročných jízdních podmínkách. Díky vláknu je pneumatika odolnější vůči průpichům a průrazům, které by ji mohly snadno poškodit.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!