FIGIEFA pracuje pro vás

21 dubna 2021, 14:14

Přijde vám normální a běžné, že si v servisu od některého z distributorů objednáte oblíbené díly, které pohodlně najdete prostřednictvím online katalogu? Že pomocí běžně dostupné diagnostiky s vámi auto komunikuje a vy můžete zjistit, co mu vlastně chybí? Samozřejmě, dnes je to běžný standard, ale v budoucnu by tomu tak nemuselo být.

Už jsme o tom mnohokrát psali. Mezi aftermarketem a OEM sektorem stále zuří bitva o to, kdo si z koláče za opravy vozidel ukousne více. V současné době připravují a projednávají evropští zákonodárci několik klíčových dokumentů, týkající se například kyberbezpečnosti nebo nové „Blokové výjimky“, které tuto oblast do budoucna výrazně ovlivní. Výrobci vozidel samozřejmě velmi silně lobují, aby získali pro sebe co nejvíc.

Naštěstí však existují organizace, jako česká SISA nebo mezinárodní FIGIEFA, které nezávislé autoopravárenství a trh s autodíly podporují a také za ně bojují. Krátké video o činnosti a snahách mezinárodní organizace FIGIEFA, která zaštiťuje národní sdružení zastupující nezávislý automobilový trh, můžete shlédnout níže.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!