Společnost Volvo Trucks je připravena elektrifikovat velkou část přepravy zboží

20 dubna 2021, 12:29

Letošním zahájením prodeje tří nových vysoce výkonných plně elektrických modelů společnost Volvo Trucks ukazuje, že věří, že nastal správný čas pro rychlý rozmach elektrifikace těžké silniční dopravy. 

Vozy Volvo Trucks

Velcí národní a mezinárodní zákazníci v oblasti přepravy projevují silný zájem o elektrická vozidla. Důvodem jsou jejich vlastní ambiciózní cíle v oblasti klimatu i poptávka spotřebitelů po dekarbonizaci a čistší přepravě.

„Stále více přepravních společností si uvědomuje, že svou cestu k elektrifikaci musí zahájit právě teď, a to jak kvůli životnímu prostředí, tak i z konkurenčních důvodů, aby uspokojily požadavky zákazníků na udržitelnou přepravu. Díky naší široké a komplexní nabídce je možné, aby mnohem více přepravních společností přešlo na elektřinu,“ říká Roger Alm, prezident Volvo Trucks.

Se zahájením prodeje nových elektrických modelů Volvo FH a Volvo FM je nyní elektrifikovaná přeprava možná nejen v městských oblastech, ale také pro regionální přepravu. A nový elektrický model Volvo FMX nově umožňuje dosáhnout klidnějšího a čistšího provozu ve stavebnictví.

Výroba nových elektrických modelů pro Evropu začne v druhé polovině roku 2022. Připojují se k vozidlům Volvo FL Electric a Volvo FE Electric pro městskou přepravu, která se na tomto trhu vyrábějí sériově od roku 2019. V Severní Americe začal prodej modelu Volvo VNR Electric v prosinci roku 2020. Se zahájením prodeje nových modelů nákladních vozidel má společnost Volvo Trucks nyní v nabídce šest středních a těžkých elektrických nákladních vozidel, což je nejkompletnější řada komerčních elektrických nákladních vozidel v tomto odvětví.

Vozy Volvo Trucks

Možnost pokrytí téměř poloviny přepravních potřeb EU

Přidáním nových produktů s vyšší nosností, výkonnějšími pohonnými jednotkami a dojezdem až 300 km by mohlo elektrické portfolio společnosti Volvo Trucks pokrýt přibližně 45 % veškerého dnes přepravovaného zboží v Evropě. To umožňuje významně přispět ke snížení klimatického dopadu silniční nákladní dopravy, která podle oficiálních statistik vytváří přibližně 6 % celkových emisí CO2 v EU.

„Ve velmi blízké budoucnosti existuje obrovský potenciál elektrifikovat nákladní dopravu v Evropě a také v jiných částech světa,“ říká Roger Alm. „Abychom to dokázali, stanovili jsme si ambiciózní cíl, a to aby do roku 2030 činila elektrická nákladní vozidla polovinu našich prodejů. A tato tři nová těžká nákladní vozidla, která začínáme prodávat, představují obrovský krok k dosažení tohoto cíle.“

Široká nabídka elektrických řešení

Kromě elektrických vozidel elektrifikační program společnosti Volvo Trucks zahrnuje kompletní ekosystém se spoustou řešení pro servis, údržbu a financování a další možnosti, které mohou usnadnit a urychlit přechod na elektrifikovanou přepravu. Tato komplexní nabídka pomůže zákazníkům zachovat si produktivitu a mít pod kontrolou svůj nový elektrický přepravní vozový park.

Nabídka elektrických vozidel společnosti Volvo Trucks pro Evropu

Modely

  • Volvo FH Electric, pro regionální a meziměstskou přepravu
  • Volvo FM Electric, všestranné nákladní vozidlo pro těžkou lokální přepravu a regionální distribuci
  • Volvo FMX Electric, pro čistší a tišší přepravu ve stavebnictví
  • Volvo FE Electric, pro lokální a městskou distribuci a svoz odpadu
  • Volvo FL Electric, pro lokální a městskou distribuci

Program zahrnuje také model Volvo VNR Electric pro severoamerický trh.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!