Společnost Volvo Trucks získala ocenění Red Dot Award 2021

13 dubna 2021, 15:17

Nový model Volvo FM společnosti Volvo Trucks získal ocenění Red Dot Award 2021 v kategorii produktového designu pro nákladní vozidla. Nové Volvo FM bylo navrženo s jasným cílem: Být optimálním pracovním nástrojem pro širokou škálu úkolů při přepravě, přičemž hlavní pozornost byla věnována řidiči.

Volvo FM

Vyznamenání „Red Dot“ se stalo mezinárodně uznáváno jako jedna z nejvyhledávanějších značek kvality pro kvalitní design. Designová soutěž „Red Dot“ odstartovala již v roce 1955 v Centru Nordrhein Westfalen v německém Essenu. Dnešní porota „Red Dot“ se skládá z přibližně 50 mezinárodních odborníků.

„Ocenění Red Dot je velkým uznáním kreativní práce designového týmu Volvo Trucks. Vyzdvihuje vyváženost modelu Volvo FM, které tímto potvrzuje svou obchodní hodnotu mezi nákladními vozidly Volvo. Účelným designem exteriéru, interiéru a uživatelského prostředí zlepšujeme každodenní život řidičů,“ říká Carin Larsson, hlavní designér společnosti Volvo Trucks UX.

Nové Volvo FM bylo uvedeno na trh v průběhu roku 2020 společně s modely Volvo FH, Volvo FH16 a Volvo FMX. Všechna čtyři nová těžká nákladní vozidla začala být sériově vyráběna od března 2021.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!