VALEO: Technologie AquaBlade™ pro aftermarket – nové stěrače pro autobusy

7 dubna 2021, 10:22

Valeo rozšiřuje svou nabídku inovativních stěračů AquaBlade™ pro aftermarket. Nové reference pro autobusy Setra Kässbohrer a Mercedes-Benz byly představeny pod značkou SWF.

Technologie AquaBlade™ na trhu IAM

AquaBlade™ je inovativní řešení založené na dokonalém rozstřikování kapaliny na povrch čelního skla vozidla, kterého bylo dosaženo díky integraci trysek ostřikovače přímo do lišty stěrače. Stírání skla je tak oproti běžným stěračům rychlejší a rovnoměrnější. Jeho kvalita také nezávisí na rychlosti jízdy.

Účinnost stěračů AquaBlade™ byla potvrzena mnoha testy prováděnými německým Fraunhoferovým institutem. Zde se prokázalo, že AquaBlade™ umožňuje řidiči reagovat o 0,315 sekundy rychleji než u tradičního řešení. V praxi to znamená zkrácení brzdné dráhy při rychlosti 50 km/h o 4 metry, což odpovídá šířce přechodu pro chodce.

Technologie AquaBlade™ se poprvé na trhu objevila jako originální výbava pro prémiové osobní automobily. Postupem času se začala používat i v jiných typech vozidel a teprve nedávno začala být dostupná také pro aftermarket pod značkami Valeo a SWF. Podle odhadu společnosti Valeo jsou stěrače AquaBlade™ na evropských silnicích již přítomny ve více než milionu vozidel.

Novinky v nabídce SWF – AquaBlade™ pro autobusy

Po úspěchu na trhu s osobními automobily se Valeo rozhodlo zavést technologii AquaBlade™ také v sektoru užitkových vozidel a autobusů. Právě nyní se nové stěrače AquaBlade™ pro autobusy Setra a Mercedes-Benz poprvé objevily v nabídce pro aftermarket. Jedná se o úplně stejné produkty, jaké společnost dodává do prvovýroby těchto vozidel.

Nové stěrače SWF AquaBlade™ jsou sady určené pro autobusy:

  • Setra Kässbohrer ComfortClass a TopClass
  • Mercedes Benz Citaro

Účinný systém distribuce kapaliny do ostřikovačů zvyšuje bezpečnost jízdy v obtížných povětrnostních podmínkách. To je nesmírně důležité u vozidel používaných k přepravě osob. Stěrače AquaBlade™ poskytují nejen rychlé čištění čelního skla, čímž pro řidiče zlepšují viditelnost, ale také zajišťují výraznou a spolehlivou podporu bezpečnostním systémům. U mnoha vozidel nejnovější generace jsou kamery a senzory asistenčních systémů umístěny v horní části čelního skla. Kapalina z konvenčních ostřikovačů se tam mnohdy ani nedostane, zejména při vyšších rychlostech. Díky použití AquaBlade™ se problém zhoršené viditelnosti kamer a senzorů vyřešil.

Kompletní informace o nabídce naleznete na internetových stránkách Valeo.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!