Nový návěs Kögel Mega Lightplus

31 března 2021, 15:52

Kögel představuje novou generaci inovativních dopravních řešení: Návěs Kögel Mega Lightplus. Díky široké škále výbav a nízké vlastní hmotnosti lze návěs Kögel Mega Lightplus přizpůsobit požadavkům mnoha dalších nákladů.

Nový návěs Kögel Mega Lightplus

Návěs Kögel Mega Lightplus zvládá široké spektrum použití. To umožňuje kombinaci opatření k optimalizaci prostoru a užitečného zatížení a také širokou škálu možností jednotlivého vybavení. Další plus: Relativně nízká vlastní hmotnost tohoto návěsu šetří palivo a zajišťuje tak snížené emise CO2. Kombinace těchto různých výhod je zcela v souladu s mottem společnosti Kögel „Economy meets Ecology – Because we care“.

Stabilní, odolný a velmi lehký

Jedním z klíčů k úspěchu je speciálně vyvinutá lehká konstrukce použitá u modelu návěsu Kögel Mega Lightplus. V základní výbavě přináší specialista na prostor skvělých 5.400 kg, což je o zhruba 700 kg méně než u návěsů Standard Mega. Díky speciální výbavě, jako jsou hliníkové ráfky, lehké pneumatiky a hliníkové vzduchové nádrže, lze hmotnost ještě dále snížit. To ušetří více než 200 kg hmotnosti. Rám podvozku v ocelové odlehčené konstrukci a s nízkou nájezdovou výškou rámu 90 mm zajišťuje maximální využitelnou vnitřní výšku.

Navzdory optimalizovanému použití materiálů je návěs stabilní a odolný. Hmotnost nákladu je rovnoměrně a optimálně rozložena na ložné ploše díky vysoce kvalitním jemnozrnným ocelím a vloženým příčníkům. Lehký přívěs má navíc optimalizovaný profil vnějšího rámu a vylepšenou strukturu, která charakterizuje všechny návěsy společnosti Kögel generace NOVUM.

Nová konstrukce ve speciální lehké sestavě

Přední stěna včetně předních objemových rohových sloupků, zadních rohových sloupků a portálových dveří v zadní stěně jsou v základní výbavě vyrobeny z hliníku. Dodatečné hliníkové střešní výztuhy snižují hmotnost ještě více. Díky standardní zvedací střeše je boční nakládání velmi snadné. Bez problémů lze také naložit tři mřížové palety. Další optimalizací je střešní pás ve tvaru písmene L, který umožňuje díky průchozí nakládací výšce tři metry nakládání v celé šířce palety.

Kapsy pro zásuvné latě na předních a zadních rohových sloupcích jsou pohodlně integrovány do rohových sloupků a jsou tak chráněny před poškozením. Aby byla manipulace pro naše zákazníky ještě snazší, lze všechny kapsy lamel uspořádat na výšku zcela variabilně.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!