Nová řada pneumatik Conti Scandinavia je nyní kompletní

24 února 2021, 9:09

Nové zimní pneumatiky Continental řady Scandinavia zlepšují bezpečnost na silnicích a zajištění včasného doručení zboží, což platí zejména v extrémním zimním počasí. Přispívají tím ke komerčnímu úspěchu logistických firem.

Společnosti s nákladními vozidly působící v Evropě musí bojovat s geografickými a povětrnostními podmínkami, které kladou na pneumatiky jejich vozů protikladné požadavky. Nejrůznější úkoly na zimních cestách – spolu se sněhem a ledem, suchými a mokrými úseky – silně zatěžují řidiče, nákladní vozidla i jejich pneumatiky.

Tyto požadavky znamenaly pro inženýry společnosti Continental při vývoji nové generace zimních pneumatik jedinečný podnět. Výsledkem se stala nová produktová řada Scandinavia, nyní doplněná o 22,5palcovou pneumatiku. Tato produktová řada splňuje nejen požadavky na mimořádné zimní podmínky, ale navíc je všestranně využitelná při všech povětrnostních podmínkách, se kterými se lze během zimních měsíců setkat. Pneumatiky Conti Scandinavia HS3, HD3 a HT3 třetí generace jsou všestranně funkční, aby vynikajícím způsobem přispěly k provozní bezpečnosti vozidel v extrémně širokém spektru silničních a povětrnostních podmínek.

Kilometrový výkon modelu Conti Scandinavia HS3 se ve srovnání s druhou generací zvýšil až o deset procent, zatímco spotřeba paliva se zlepšila až o pět procent. Nové obutí Conti Scandinavia HD3 nabízí velmi dobrou trakci na sněhu i vynikající přilnavost na mokré vozovce.

Nové technologie a optimalizované směsi

Pokroku bylo u této řady zimních pneumatik dosaženo několika způsoby.

„Rozhodli jsme se použít vyšší obsah přírodního kaučuku, abychom dále zlepšili valivý odpor a maximalizovali pružnost při nízkých teplotách,“ vysvětluje Hinnerk Kaiser, vedoucí vývoje pneumatik ve společnosti Continental.

Tato nová zimní směs nabízí velmi dobrou trakci v náročných zimních podmínkách. Dvoustupňová technologie lamel zvyšuje bezpečnost a optimalizuje valivý odpor. Směsi mají takové složení, díky kterému poskytují pneumatikám lepší vlastnosti z hlediska opotřebení, což jim umožňuje dosáhnout vyššího kilometrového výkonu a zároveň delší životnosti.

Conti Scandinavia

Bezpečná jízda na zimních silnicích: produkt v detailu

Obutí Conti Scandinavia HS3 nabízí díky technologii kapesních lamel maximální stabilitu řízení a optimální odtok vody z řízené nápravy. Inovativní podoba dezénu se vyznačuje velkým počtem lamel pro optimální trakci v zimních podmínkách. Zachycování kamínků je minimalizováno geometrií dezénu, přičemž zkosené boky jsou v různých úhlech.

Nová pneumatika Conti Scandinavia HD3 čelí mnoha nástrahám, které skrývají zimní cesty, pomocí spolehlivého přenosu síly na vozovku, směrového řízení v zatáčkách a schopnosti přenášet plnou brzdnou sílu generovanou provozní brzdou vozidla. Klíčem k dosažení těchto cílů je nová geometrie dezénu. Podélná drážka zabraňuje ulpívání kamínků klikatým uspořádáním se zkosenými boky v různých úhlech, přičemž zkosené hrany vytvářejí tvar, jenž snáze odolává kamenům. Výsledkem je, že tato pneumatika poskytuje nejlepší možný přenos trakce a brzdné síly bez jakýchkoliv kompromisů.

Conti Scandinavia HT3 je vybavena inovativní technologií lamel, která poskytuje vysokou úroveň bezpečnosti. Kapesní lamely disponují vynikající stabilitou při manévrování, zatáčení a brzdění, zatímco široká ramena pneumatiky bezpečně odolávají bočním silám.

Od zimního „experta“ až po celosezónního „hráče“

V průběhu svého užívání přechází nová pneumatika Conti Scandinavia Generation 3 po skončení zimní sezony z úlohy zimního „specialisty“ na celoroční pneumatiku. Když se zimní běhoun pneumatiky opotřebovává, dvoufázový design běhounu poskytuje v létě mnohem větší plochu – z toho plynou výhody ohledně směrové stability. Díky nižšímu valivému odporu a zmiňovanému dezénu jsou nové zimní pneumatiky Scandinavia úsporné i co do spotřeby pohonných hmot. Další navýšení celkového počtu ujetých kilometrů přináší výrazný pokles provozních nákladů. Díky inovativní technologii pláště lze tyto pneumatiky protektorovat, čímž se sníží jejich negativní dopad na životní prostředí.

Nová pneumatika pro hnanou nápravu Conti Scandinavia HD3 je k dispozici v následujících rozměrech: 295/80 R 22.5, 315/80 R 22.5, 315/70 R 22.5, 385/65 R 22.5, 385/55 R 22.5.

Nová pneumatika s řízenou nápravou Conti Scandinavia HS3 je k dispozici v následujících rozměrech: 295/80 R 22.5, 315/80 R 22.5, 315/70 R 22.5.

Nová pneumatika pro přívěsy Conti Scandinavia HT3 bude k dispozici od června 2021 v následujících rozměrech: 385/65 R 22.5, 385/55 R 22.5.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!