Představení nových modelů Volvo FM a FMX s kabinou pro posádku

26 ledna 2021, 10:22

Nová nákladní vozidla Volvo FM a Volvo FMX jsou nyní k dispozici jako vozidla záchranné služby s kabinou pro posádku až pro devět osob. Nové varianty obou modelů vyvinuté v úzké spolupráci s výrobci nástaveb a pohotovostními složkami mají řadu vylepšení speciálně určených pro vozidla hasičského a záchranného sboru.

Nový model Volvo pro hasiče

Na evropském trhu je více než 3.000 hasičských a dalších pohotovostních vozidel ročně. Kromě splnění národních a mezinárodních předpisů musí být vozidla upravena tak, aby splňovala specifické požadavky každé pohotovostní služby. To zahrnuje vysoké standardy bezpečnosti, spolehlivosti a flexibility.

Nové Volvo FM a Volvo FMX s kabinou pro posádku pojme až devět lidí. Vozidla jsou navržena tak, aby poskytovala každému týmu záchranné služby ty nejlepší možné podmínky a umožňovala efektivní a bezpečný provoz v náročných podmínkách.

Tato nová nákladní vozidla nabízí stejné standardy pasivní a aktivní bezpečnosti, ergonomie a pohodlí jako ostatní modelové varianty nových modelů Volvo FM a Volvo FMX, které byly uvedeny na trh v roce 2020. Kabina byla důkladně otestována z hlediska bezpečnosti a dodává se s velkými okny, nízkými liniemi dveří, velkými zpětnými zrcátky a možností až osmi kamer zajišťujících dobrý výhled ze všech stran. Volitelně dodávaný systém Volvo Dynamic Steering usnadňuje manévrování a zlepšuje jak ergonomii, tak bezpečnost jízdy.

Pracoviště řidiče je vybaveno novou přístrojovou deskou, která zahrnuje plně dynamický digitální displej. Většina funkcí se obsluhuje pomocí ovládacích tlačítek přímo na volantu.

Kabina je velmi prostorná, dveře mají velký úhel otevření, který usnadňuje nastupování a vystupování z kabiny. To podporuje nově vyvinutý protiskluzový osvětlený schod a jasně označená oranžová rukojeť, ergonomicky navržená a snadno rozpoznatelná v různých podmínkách. Interiér kabiny nabízí spoustu úložných prostor pro helmy, rukavice a další potřebné vybavení.

Za kabinou je podvozek čistý. Není co rozebírat nebo přesouvat. Palivové nádrže, tlumič a další velké součásti jsou umístěny pod kabinou. Uvnitř kabiny jsou elektrické kabely a pneumatické hadice vybaveny snadno přístupnými spojovacími body. Instalace sedadel, lavic a bezpečnostních pásů je certifikována z výroby.

Fakta o nových modelech Volvo FM a Volvo FMX s kabinou pro posádky:

  • vývoj založený na normě EN 1846 pro hasičská a záchranná vozidla
  • náraz do kabiny testován podle ECE R29-03
  • vnitřní výška střechy 160 cm (vpředu) a 161 cm (vzadu)
  • dveře lze otevřít do úhlu 79 stupňů (vpředu) a 75 stupňů (vzadu)
  • konfigurace náprav: 4×2, 4×4
  • možnosti motoru Volvo D11 nebo D13 (Euro 3, 5 a 6)
  • pomocný náhon až do 2.000 Nm, PTO

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!