Společnost Wielton zvyšuje svou konektivitu pomocí ZF Telematics

25 ledna 2021, 10:24

Firma ZF oznámila, že podepsala významnou dlouhodobou dohodu (LTA) se společností Wielton SA, třetím největším výrobcem návěsů v Evropě. Díky využití své nedávné akvizice společnosti WABCO vybaví divize ZF Commercial Vehicle Control Systems firmu Wielton svým pokročilým telematickým řešením Transics TX-TRAILERPULSE a rozsáhlou podporou po celé Evropě. Vyplývá to z nedávného úspěšného prodloužení dohody o spolupráci mezi společnostmi ZF a Wielton za účelem vybavení přípojné techniky Wielton systémy WABCO Trailer EBS.

Návěs

Pokročilá řešení pro správu vozového parku (FMS) společnosti ZF umožní společnosti Wielton významnou odlišnost v nabídkách zákazníkům prostřednictvím pokročilých funkcí pro správu vozového parku v reálném čase a různých datových přehledů. Díky vybavení přívěsů a návěsů Wielton systémem TX-TRAILERPULSE budou provozovatelé vozových parků vybaveni tak, aby mohli nepřetržitě sledovat technický stav přívěsu, a tím významně zvýšit provozní spolehlivost a bezpečnost vozidla.

„ZF nabízí jedno z nejpokročilejších řešení správy vozového parku v oblasti užitkových vozidel. Díky přístupu k rozsáhlému množství dat a informacím z tohoto pokročilého telematického řešení v reálném čase můžeme našim zákazníkům pomoci skutečně řídit životní cyklus jejich vozidla,“ uvedl Andrzej Mowczan, Commercial Director ze společnosti Wielton Trailers.

„Propojení našeho vozového parku s telematikou, IoT a propojenými službami ZF nám pomůže porozumět skutečnému použití přívěsů a návěsů na silnici. Kritické poznatky o technickém stavu vozidel se ukáží jako cenné pro inženýrské týmy společnosti Wielton a pro další rozvoj a přizpůsobení našich budoucích technologií přípojné techniky potřebám našich zákazníků. Souběžně lze tato data využít ke zvýšení hodnoty naší nabídky v oblasti optimalizace údržby a bezpečnosti vozového parku.“

TX-TRAILERPULSE je jedinečné telematické řešení pro přívěsy a návěsy, které zachycuje maximální množství dat i z vozidel s omezenou elektronikou, jako jsou například plachtové návěsy. Nové řešení TX-TRAILERPULSE, dodávající údaje o poloze a EBS v reálném čase na softwarovou platformu back-office TX-CONNECTTM, lze dodat s dobíjecí baterií nebo bez ní. Ve druhém případě může telematické zařízení přijímat také údaje o tlaku v pneumatikách přenášené přímo z monitorovacích systémů tlaku v pneumatikách OptiTire™ od společnosti WABCO. Součástí nabídky digitálních služeb společnosti ZF je i TX-TRAILERFITTM diagnostická platforma back-office, která zpracovává a vizualizuje technický výkon a stav přívěsů a poskytuje společnosti Wielton i jejich zákazníkům příležitost optimalizovat údržbu vozidel a zvyšovat bezpečnost využitím analýzy jízdního stylu.

V rámci LTA bude instalace telematických služeb do přívěsů Wielton provedena v lokacích společnosti Nabídka bude spuštěna na polském trhu jako dodatečné vybavení pro nové přívěsy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!