MAN TGX získal titul International Truck of the Year 2021

1 prosince 2020, 11:49

Nový MAN TGX je „International Truck of the Year 2021“. Titul ITOY je jedním z nejprestižnějších ocenění na trhu užitkových vozidel. Ve virtuálním ceremoniálu převzal Andreas Tostmann, generální ředitel společnosti MAN Truck & Bus, prestižní ocenění od prezidenta ITOY Gianenrica Griffiniho.

MAN TGX získal titul International Truck of the Year 2021

Porota složená z 24 odborných novinářů zastupujících 24 nejvýznamnějších evropských odborných časopisů o nákladních vozidlech ocenila nový MAN TGX jako obzvláště pokročilý z hlediska komfortu jízdy, pracovních a životních podmínek, bezpečnosti, účinnosti spotřeby paliva, konektivity, inovativních služeb a filozofie ovládání a obsluhy.

Členové poroty „International Truck of the Year Award“ (ITOY) měli příležitost poznávat nový MAN TGX od února 2020. Kromě jízdního komfortu zaujaly porotu intuitivně ovladatelné jízdní a multimediální funkce zabudované do nového, velkoryse nastavitelného multifunkčního volantu a inovativní funkce ovládání otočným tlačítkem, bez rušení pozornosti řidiče, MAN SmartSelect.

Porotci ITOY byli stejně pozitivní ohledně životních podmínek v nové kabině řidiče. Během zkušebních jízd je oslovila mimořádná účinnost hnacího traktu, v čele s motory emisní specifikace Euro 6d, nového MAN TGX, která ve spojení s aerodynamickým vylepšením kabiny a GPS tempomatem MAN EfficientCruise nabízí ve srovnání s předchozí verzí úsporu paliva až 8,2 %. Porota rovněž vyzvedla vysokou úroveň bezpečnosti provozu. Sofistikované elektronické asistenční programy, jako jsou systém pro kontrolu změny jízdního pruhu, Lane Return Assist, a asistovaná jízda v dopravních zácpách, nejenže výrazně snižují stresové zatížení řidiče, ale také významně přispívají k bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu.

V neposlední řadě udělal nový MAN TGX obzvláště dobrý dojem u odborníků ITOY díky vysokému stupni konektivity poskytované novou elektronickou architekturou, která je první svého druhu v segmentu užitkových vozidel a řadou digitálních služeb s ní spojených.

„Nový MAN TGX představuje významný krok vpřed, pokud jde o pohodlí řidiče, spotřebu paliva, konektivitu a rozhraní člověk-stroj. Není tedy pochyb o tom, proč byl nový MAN TGX zvolen tahačem roku 2021. Je orientován na budoucnost a splňuje přepravní potřeby dneška i zítřka,“ uvedl prezident ITOY Gianenrico Griffini a shrnul verdikt členů poroty na slavnostním předávání cen.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!