Solaris obdržel ocenění „Global e-Mobility Leader“

26 listopadu 2020, 10:49

Na mezinárodní konferenci Global e-Mobility Forum ve Varšavě získala společnost Solaris cenu Global e-Mobility Leader Award za přínos k rozvoji dopravy s nulovými emisemi po celém světě. Akce, na které se sešli zástupci vlád, vědců a světových lídrů, byla prostorem pro debatu o budoucnosti e-mobility a udržitelné dopravy. Letos bylo možné konferenci díky online formátu sledovat odkudkoli na světě.

Solaris Global e-Mobility Leader

Dne 19. listopadu se Varšava stala podruhé světovým hlavním městem e-mobility. Tato událost, jedna z největších online akcí na světě věnovaná rozvoji e-mobility, vyvrcholila slavnostním galavečerem e-Mobility Leader Awards Gala 2020, během kterého byly rozdány ceny za nejlepší příspěvky k rozvoji udržitelné dopravy. V letošním roce společnost Solaris – jako jeden z nejdůležitějších výrobců elektronických autobusů v Evropě – získala cenu Global e-Mobility Leader Award za svou roli při transformaci veřejné městské dopravy po celém světě.

Během debaty se slova ujal také Javier Calleja, generální ředitel společnosti Solaris: „V dnešní době není snadné být optimistický, ale jsem si jist, že z této zkušenosti vyjdeme silnější. Jsem přesvědčen, že zotavení z této krize by mělo být oživením a že mobilita s nulovými emisemi bude hrát zásadní roli. Můžeme očekávat velký skok směrem k čisté, bezpečné dopravě s nulovými emisemi, která již probíhá. Ve společnosti Solaris sledujeme velmi pozitivní trendy a dosahujeme stále lepších výsledků v oblasti prodeje i dodávek elektronických autobusů. To nám všem dává naději na lepší budoucnost.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!