Osram rozšiřuje portfolio LED doplňkových dálkových světel

19 listopadu 2020, 15:10

Osram rozšiřuje oblast přídavných dálkových a pracovních světel LEDriving o 17 modelů. Nově jsou v portfoliu modely zadních dálkových světel, kulaté čelní světlomety a světla schválená pro použití na pozemních komunikacích, která lze instalovat individuálně.

LED doplňková dálková světla Osram

„Našim zákazníkům můžeme aktuálně nabídnout přibližně 30 možností při navrhování předních a zadních doplňkových světel svých vozidel. Uvedené číslo nezahrnuje vzájemné kombinace produktů. Je tudíž k dispozici celá škála kombinací podle individuálních potřeb pro dovybavení vozidla,“ říká Sammr Nasrallah-Goldberg, vedoucí obchodního úseku ve společnosti Osram Automotive.

 Osram přidává nové produkty do svého stávajícího portfolia série Multifunctional, Functional a Slim a přichází s novou řadou Value. Dálková a pracovní světla LEDriving nabízejí vysoký výkon a silným světlem osvětlí mnohem větší prostor okolo vozidla. Více světla znamená lepší výhled i viditelnost, a tudíž zvýšenou bezpečnost.

Zdokonalené světlomety

Všechny nové světlomety LEDriving splňují požadavky pro použití na pozemních komunikacích podle ECE, avšak při instalaci je nutné zohlednit montážní předpisy příslušné země. Například v Německu musejí být jízdní světla instalována v páru. Výjimkou je FX1000-CB SM. Díky dvojí certifikaci ECE může být instalováno individuálně. Toto světlo vyniká zejména svým vysokým světelným tokem na úrovni 8000 lumenů při dosvitu až 635 metrů.

Nové jsou v portfoliu dálkových a pracovních světel kruhové světlomety Round VX80-WD, Round MX180-CB, Round MX260-CB a Round VX70-SP. Jejich tvar umožňuje vytvořit na vozidle nový design. Zejména při couvání je dobré osvětlení v noci nebo za špatného počasí zásadní. Se světlomety Reversing VX120R-WD a Reversing VX120S-WD nyní mají řidiči možnost dovybavit svoje vozidla o zpětná světla.

LED doplňková dálková světla Osram

Inovace a značková kvalita

Výrobky se liší tvarem, velikostí, světelným profilem, provozním napětím 12 nebo 24 V, světelným výkonem a osvětlením na krátké a dlouhé vzdálenosti. Avšak jednu věc mají společnou: Byly testovány v extrémních podmínkách v testovací laboratoři společnosti Osram a jsou odolné proti vodě, prachu, horku i chladu, vibracím i otřesům. Díky hliníkovému pouzdru a nerozbitným polykarbonátovým čočkám jsou obzvláště lehké, ale zároveň robustní a odolné.

Ať už pro osobní nebo nákladní automobily, na silnici nebo v terénu, na staveništi nebo v zemědělství – oblasti použití jsou stejně různorodé jako světla samotná.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!