E.M.T.: Komplexní řady sad náhradních dílů od Knorr-Bremse

30 října 2020, 12:26

Nákladní vozy DAF disponují kotoučovými brzdami značky Knorr-Bremse SN7 nebo SB7. K zajištění toho, aby bylo vozidlo po návštěvě servisu zpátky v provozu co nejdříve, Knorr-Bremse vyvinulo komplexní řadu sad náhradních dílů. S komponenty speciálně pro DAF aplikace, jako jsou ProtecS® brzdové desky a dělené brzdové kotouče – Splined Discs®, dojde k usnadnění práce a zajištění rychlejší opravy.

Náhradní díl Knorr Bremse

Všechny komponenty jsou vyvinuty firmou Knorr-Bremse, která má několikaleté zkušenosti s vývojem a výrobou vzduchových kotoučových brzd pro všechny hlavní OE výrobce tahačů, autobusů a návěsů.

Produkty jsou doplněny o vhodné nářadí a dokumentaci a stejně jako Knorr-Bremse školení a všechny servisní díly rychle dostupné díky rozšířené prodejní síti.

Jedním z takových dlouholetých obchodních partnerů s vlastní sítí prodejních míst je obchodní společnost E.M.T. spol. s r.o.

PROTECS® sady brzdových desek a dělený brzdový kotouč SPLINED DISC®
Servisní díly a nářadí pro Knorr-Bremse třmeny typu SN7 a SB7 v DAF aplikaci

PROTECS® sady brzdových desek a dělený brzdový kotouč SPLINED DISC®

Brzdové kotouče a desky jsou obzvláště rozhodující pro brzdový výkon jakékoliv kotoučové brzdy. Tam kde se povrchy dotýkají je zřetelné, jak dobře materiály a technologie skutečně fungují.

Patentovaný dělený brzdový kotouč Splined Disc® speciálně navržený pro DAF SN7 a SB7 aplikace, optimalizuje teplotní izolaci mezi brzdovým kotoučem a nábojem kola. Použitím mezikusů dochází k redukci přenosu tepla do ložiska náboje.

Se svým prověřeným plochým designem a optimalizovanou životností, je dělený brzdový kotouč Splined Disc® synonymem spolehlivosti. Redukce váhy na každé straně kolové brzdy v porovnání s konvenčními řešeními a zvýšenou teplotní odolností zvyšuje efektivitu nákladů. Použití dělených kotoučů Splined Disc® rovněž omezuje nerovnoměrné opotřebení brzdových desek, protože nedochází ke kónickému efektu. Využitím pružných elementů a symetrického designu je umožněno teplotní expanzi v axiálním směru.

Dva různé typy brzdového kotouče pro přední a zadní nápravu optimalizuje přenos síly.

Design děleného brzdového kotouče Splined Disc®, využívající mezikusů a pružných elementů se nachází pouze v nabídce firmy Knorr-Bremse. Jeho plochý tvar také přináší značné výhody z pohledu skladování a logistiky.

ProTecS® hraje velkou roli při zvýšení provozní spolehlivosti a bezpečnosti kotoučových brzd pro užitková vozidla – oboje jako OE díly a stejně tak náhradní díly.

  • precizní kontrola pružné síly
  • snížená hladina hluku
  • omezení deformace brzdové desky při kontaktu s držákem brzdy
  • optimalizované vedení brzdové desky
  • zabezpečená poloha pružiny desky
  • bez rizika opětovného použití pružiny
  • ochrana proti obroušení způsobeného nečistotami

Speciální doplňkové nářadí

  • Servisní kufr pro kotoučové brzdyKnorr-Bremse Servisní kufr pro kotoučové brzdy K158880K50 obsahuje všechny speciální přípravky pro profesionální opravy a údržby Knorr-Bremse třmenů SB6/SN6/ ST6 & SB7/SN7/SK7/SM/SL7/ST7.
  • měrka brzdových kotoučů K146719K50 – Vhodná pro brzdové kotouče pro Knorr-Bremse aplikace
  • měrka brzdových válců K108806K50 – Vhodná pro brzdové válce Knorr-Bremse

Kompletní informace k nahlédnutí nebo ke stažení ve formátu PDF.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!