Společnost Volvo Trucks představila svou novou modelovou řadu zákazníkům v České republice

24 září 2020, 14:24

Po odloženém slavnostním uvedení nové modelové řady Volvo Trucks na přelomu února a března tohoto roku, ke kterému došlo kvůli pandemii koronaviru, nyní českým zákazníkům v termínu 1. – 11. 9. představili celou novou modelovou řadu Volvo.

Představení nových vozů Volvo v České republice

Zákazníci, ale i novináři měli možnost vidět modely Volvo FH, FH16, FM a FMX v Truck Centrech v Nýřanech, Klecanech, Hradci Králové a Olomouci . Do expozice bylo zakomponováno také jedno vozidlo na plynový pohon Volvo FH LNG se speciálně upraveným návěsem, který zvyšuje aerodynamiku celé soupravy a snižuje tím celkovou spotřebu paliva.

Během celé akce bylo možno si promluvit s obchodními zástupci a dalšími zaměstnanci Volvo Trucks. Expozice byla koncipována jak v interiéru servisů, tak i venku. Během bloků prezentací se zákazníci od specialistů Volvo Trucks dověděli všechny důležité detaily o novinkách, které vozidla nabízí.

”Není to největší představení vozidel z pohledu velikosti celé události, ale je to největší uvedení vozidel z hlediska množství modelů a vylepšení, která vám přepravcům a řidičům pomohou ve vaší práci,” uvedl generální ředitel Volvo Group Czech Republic pan Gustav Mårgård.

Prezentace o produktech Volvo FH a FH16, kterou vedl obchodní ředitel Vladimír Sklář, byla zaměřena především na novinky týkající se vylepšeného exteriéru – maska, logo, nové světlomety, ale hlavně interiéru, kde se designéři zaměřili především na pohodlí a praktičnost pro řidiče, což plně splňuje zcela nový digitální displej a spousta úložných prostor v kabině.

Michal Zikán – obchodní zástupce Volvo Trucks představil novinky u vozidel Volvo FM a FMX, kde jsou změny viditelné na první pohled a to především zcela novou platformou kabiny a také viditelností z kabiny. Vozidla je možné vybavit novými bočními kamerami, které zvyšují bezpečnost řidiče při jeho práci. U vozidla Volvo FMX je možné vybavit jej novou dvojnápravou schopnou přepravit až 38 t.

Vladimír Myslík chtěl zákazníky upozornit na všechna vylepšení, která souvisí s bezpečností. Podrobněji se zmínil o zobrazeních na digitálním displeji, o bezpečnostním prvku zobrazení dopravních značek, ale také promluvil o adaptivních dálkových světlometech, která jsou opravdovým zážitkem z jízdy, ale hlavně je to další bezpečnostní prvek, který je pro Volvo Trucks tolik zásadní.

Celá roadshow proběhla bez komplikací a setkala se s pozitivními reakcemi ze strany pozvaných zákazníků, kterých přišlo více než 500.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!