Společnost DAF představuje model CF Electric s prodlouženým dojezdem

15 září 2020, 11:24

Společnost DAF Trucks dělá další krok ve vývoji elektrických hnacích soustav: zdvojnásobuje dojezd modelu DAF CF Electric, vybaveného technologií VDL e-power, na více než 200 kilometrů. Představení nové generace akumulátorů navíc znamená snížení hmotnosti o 700 kg, což se přímo projeví jako vyšší užitečné zatížení.

DAF CF Electric

Zkušební provoz prvních modelů CF Electric začal již v roce 2018 u německých a nizozemských zákazníků. Poté se začala prodávat druhá generace, vybavená novým softwarem a novou přístrojovou deskou.

Tahač a podvozek

Model DAF CF Electric je ideální díky svým nulovým emisím a tichému použití v městských oblastech a splňuje všeobecné požadavky na distribuci, dodávky do supermarketů a svoz odpadu. Společnost DAF aktuálně nabízí model CF Electric jako tahač 4×2 (CHJS 37 tun) a jako vozidlo s podvozkem v konfiguraci 6×2 s řízenou vlečenou nápravou pro maximální manévrovatelnost (CHJS 28 tun).

Osvědčená a spolehlivá technologie

Nejnovější generace vozidel CF Electric staví na osvědčené spolehlivosti a uživatelské přívětivosti předchozích generací. Nově je v současné generaci doplněn lithiumiontový akumulátor s kapacitou 350 kWh (efektivní kapacita 315 kWh). Kromě většího množství energie je akumulátor také mnohem lehčí – o celých 700 kg. Toto snížení se přímo projevuje ve vyšší kapacitě užitečného zatížení. Akumulátor je uložen v gelu, takže teplota vždy zůstává v rozmezí 25 až 40 stupňů Celsia bez ohledu na počasí, což podporuje výdrž a konzistentní výkon akumulátoru.

500 kilometrů denně na elektrický pohon

Díky zvýšené kapacitě akumulátoru, který má přitom stále stejné rozměry, má nyní model CF Electric dojezd více než 200 kilometrů. To je dvojnásobek v porovnání s předchozími generacemi. Úplné nabití akumulátoru se obvykle provádí v domovské základně vozidla a trvá přibližně 75 minut při použití nabíjecí stanice s výkonem 300 kilowattů.

Dobíjením akumulátoru při nakládce nebo vykládce či během přestávky v provozu vozidla je možné v modelu DAF CF Electric ujet až 500 kilometrů denně zcela na elektrický pohon. To je velmi výhodné z hlediska produktivity a efektivity vozidla.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!