Firestone uvádí na trh pneumatiku Performer Extra s životností prodlouženou o 20 %

1 září 2020, 11:55

Firestone je již více než 100 let synonymem odolnosti a spolehlivosti na trhu pneumatik pro zemědělské stroje. Renomovaná značka nyní představuje další milník ve svém portfoliu velmi kvalitních produktů s vynikajícími provozními vlastnostmi a do nabídky pro evropské zemědělce zařazuje novou pneumatiku Performer Extra s mimořádně dlouhou životností.

Firestone Performer ExtraPneumatika Performer Extra vychází z oblíbených pneumatik Firestone Performer 85 a 70. Oproti předchůdcům však disponuje směsí s vyšší odolností vůči opotřebení, která prodlužuje životnost pneumatiky o 20 procent. Prodloužením životnosti pneumatiky se snižuje zatížení životního  prostředí. Provozovatelé ocení také pokles dlouhodobých provozních nákladů a zvýšení efektivity podnikání.

Konstrukce pneumatiky Firestone Performer Extra zaručuje nejen delší životnost. Žebra se dvěma úhly zakřivení poskytují vynikající trakci, zatímco verze s vyšší nosností umožňují vyšší nosnost než mnoho konkurenčních produktů. Stejně jako u předchůdců byla při vývoji pneumatiky Firestone Performer Extra prioritou spolehlivost. Dezén se samočisticími schopnostmi přispívá k vynikající trakci a ještě vyšší hospodárnosti. Pružná kostra pneumatiky minimalizuje utužování půdy a optimalizuje ovladatelnost i jízdní komfort při jízdě na silnici.

Pneumatika Firestone Performer Extra je od července 2020 postupně uváděna na evropský trh ve 43 různých rozměrech pro kola s průměrem od 20 do 42 palců. Pneumatiku vyvíjelo evropské výzkumné a vývojové centrum společnosti Bridgestone v Itálii a její výrobu má na starosti španělský závod Bridgestone ve městě Puente San Miguel.

Produktové řady pneumatik Performer a Performer Extra jsou nabízeny ve stejných rozměrech, takže oba typy pneumatik lze současně používat na stejném vozidle i stejné nápravě. Pneumatiku Performer Extra je možné, podobně jako pneumatiky Firestone Performer 85 a 70, namontovat na většinu zemědělských traktorů.

„Pomoc zemědělcům je od založení společnosti Firestone jádrem jejího podnikání – ostatně Harvey Firestone se narodil na farmě,“ říká Mark Sanders, vedoucí prodeje zemědělských pneumatik ve společnosti Bridgestone EMIA. „Proto i dnes nabízíme odolné a spolehlivé produkty, které uspokojují obvyklé požadavky zemědělců. Firestone Performer Extra, nejnovější člen naší oblíbené řady Performer, nabízí veškeré výhody svých předchůdců, ale nyní s výrazně delší životností. Dvacet procent je obrovský rozdíl. Ten přinese hmatatelné úspory nákladů zemědělcům, kteří se rozhodnou zvýšit efektivitu a trvalou udržitelnost svého podnikání používáním pneumatik Firestone Performer Extra.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!