Volvo FH se systémem I-Save dosahuje ještě vyšší účinnosti a dokáže ušetřit až deset procent paliva

27 srpna 2020, 15:55

Volvo FH se systémem I-Save přichází nyní na trh v ještě úspornější verzi, která dokáže snížit náklady na palivo až o deset procent. Oproti předchozí generaci jde o výrazné zlepšení o tři procentní body.

Volvo FH se systémem I-Save

„Snižování spotřeby paliva a s tím spojených emisí CO2 je zásadní pro všechny přepravce, zejména pak pro ty v oboru dálkové přepravy. S novým modelem Volvo FH se systémem I-Save nabízíme přepravcům ještě více příležitostí ke snížení provozních nákladů i dopadu na životní prostředí,“ říká Jessica Sandström, senior viceprezidentka pro produktový management ve společnosti Volvo Trucks.

Nové Volvo FH se systémem I-Save patří do nově představené evropské produktové řady Volvo Trucks. Systém I-Save zahrnuje mnoho řešení zaměřených na úsporu paliva, z nichž tím nejdůležitějším je samotný motor Volvo D13TC. Třináctilitrový motor Volvo s technologií Turbo Compound, který byl uveden na trh na začátku roku 2019, je dosud nejúspornějším motorem společnosti.

Uvedením první generace modelů Volvo FH se systémem I-Save v roce 2019 společnost Volvo Trucks ukázala, že toto řešení dokáže snížit oproti nákladnímu vozidlu bez systému I-Save s konvenčním třináctilitrovým motorem Volvo náklady na palivo – naftu a kapalinu AdBlue – až o sedm procent. Tento výsledek potvrdily nezávislé testy i zkušenosti zákazníků.

Volvo FH se systémem I-Save

U nové generace modelu Volvo FH se systémem I-Save se technikům společnosti Volvo Trucks podařilo dosáhnout ještě výraznějšího snížení spotřeby paliva. Pomocí aktualizací softwaru na základě analýzy uživatelských dat byla vyladěna a optimalizována rovnováha mezi spotřebou paliva a jízdními vlastnostmi, což vedlo k dalšímu snížení spotřeby paliva při řízení v režimu Eco.

Kromě aktualizace systému I-Save má nové Volvo FH lepší aerodynamické vlastnosti. Kvůli ještě větším úsporám paliva je nyní systém I-See vybaven novou funkcí, jež umožňuje vozidlu určit, kdy je pro motor efektivní mírně zvýšit otáčky a následně běžet na volnoběh, a to dokonce i na silnicích, které lidské oko vyhodnotí jako rovinu.

„Tento výsledek znamená, že když se přepravci rozhodnou pro nový model Volvo FH se systémem I-Save, mohou snížit spotřebu paliva až o deset procent oproti běžnému modelu Volvo FH s naším třináctilitrovým motorem certifikovaným podle normy Euro 6, krok D*. V praxi lze dosáhnout ještě větší úspory, protože většina zákazníků, kteří si koupí nové Volvo FH se systémem I-Save, na něj přechází ze starších vozidel s vyšší spotřebou paliva,“ vysvětluje Jessica Sandström.

Nové Volvo FH se systémem I-Save nepředstavuje významný krok vpřed pouze z hlediska úspory paliva. Optimalizace točivého momentu v širokém rozsahu otáček umožňuje plynulou jízdu a dodává sílu potřebnou k udržení vysoké a konstantní průměrné rychlosti, a to i v náročných topografických podmínkách.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!