Renault Trucks buduje se společnosti Indra síť na recyklaci a opětovné použití dílů nákladních vozidel

3 července 2020, 15:48

Renault Trucks zintenzivňuje svůj přechod na oběhové hospodářství a spolu se společností Indra buduje síť na recyklaci a opětovné využití dílů nákladních vozidel. Oba partneři připravují předběžnou studii, jejíž výsledky budou představeny na podzim.

Renault Trucks a Indra dohoda

Bruno Blin, prezident značky Renault Trucks a Loïc Bey-Rozet a výkonný ředitel společnosti Indra Automobile Recycling, podepsali  2. července 2020 dohodu, která definuje podmínky spolupráce mezi francouzským výrobcem nákladních vozidel a specialistou na recyklaci automobilů pro vytvoření sítě pro recyklaci, opětovné použití a regeneraci dílů nákladních vozidel. Oba partneři dokončují roční studii, která byla provedena s finanční podporou ADEME a za pomoci společnosti Indra, která se specializuje na demontáž těžkých zařízení.

Cílem studie je identifikace klíčových faktorů a kritérií potřebných k vytvoření tohoto typu komerčně orientované sítě. Podrobná analýza trhu, distribučních schémat a metod na demontáž nákladních vozidel, umožní výrobci a specialistovi na recyklaci vozidel předložit kompletní závěry a návrhy řešení ADEME v říjnu 2020.

Od července letošního roku zahájí Renault Trucks a Indra Automobile Recycling recyklaci nákladních vozidel ve větším rozsahu. Pět středisek Indra Automobile Recycling převezme na demontáž 15 vozidel Renault Trucks.

Po vyčištění a kontrole budou tyto díly nabídnuty zákazníkům prostřednictvím servisní sítě Renault Trucks a jejich servisních partnerů. Zbylý materiál z demontáže bude recyklován. Do konce letošního roku bude ve střediscích Indra Automobile Recycling a v servisní síti Renault Trucks demontováno přibližně sto nákladních vozidel, která se následně recyklují.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!