Ředitelkou logistiky DB Schenker se stala Kateřina Říhová

6 května 2020, 8:45

Do nejvyššího vedení společnosti DB Schenker usedla další žena. Kateřina Říhová přijala nabídku na pozici ředitelky provozu logistiky. Jiné křeslo v managementu naopak opustila významná osobnost české logistiky, jednatel firmy Vladimír Handl, který se po téměř 30 letech rozhodl odejít do penze.

Kateřina Říhová má o moderní logistice jasnou představu. „Dnešní logistika je velmi dynamická a náročná, a tak nemůžeme být jen dodavatelem logistických služeb, ale musíme spolupracovat se zákazníkem jako partneři.“

Kateřina Říhová, ředitelka logistiky DB SchenkerV logistice se pohybuje více než čtvrt století, z toho 18 let pracuje v DB Schenker, kam nastoupila jako logistická manažerka pověřená řízením centra v Rudné u Prahy. Později se začala specializovat na logistické projekty, až stanula v čele útvaru, který se zabývá přípravou a implementací nejsložitějších zákaznických projektů.

Její organizační talent, dlouholeté zkušenosti, prozákaznický přístup i schopnost vedení lidí ji letos na jaře přivedl k nabídce ředitelky provozu logistiky. Ve své pozici odpovídá za provoz ve 14 logistických centrech DB Schenker v České republice a řídí práci 600 stálých zaměstnanců.

„Náročnější dobu pro kariérní posun jsem si nemohla vybrat,“ komentuje s nadsázkou sportovně založená manažerka složité období koronakrize, které proměnilo podobu byznysu i v logistice. „Pevně věřím, že brzy dojde opět k ekonomickému oživení a návratu běžného života do normálu,“ dodává.

Veterán logistiky, který zakládal první pobočku Schenker v ČR

Jméno JUDr. Vladimíra Handla se se společností DB Schenker pojí bezmála třicet let. V roce 1991 se zasloužil o založení první pobočky koncernu DB Schenker v České republice a na různých manažerských pozicích se podílel na jejím dalším rozvoji. Od roku 2011 zastával funkci jednatele společnosti a ředitele správního úseku, a to až do začátku letošního roku, kdy se rozhodl odejít do penze.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!