MAN zveřejňuje videa s námětem „MAN Driving Professionals“

15 dubna 2020, 11:30

Společnost MAN Truck & Bus začala prostřednictvím svého kanálu na YouTube zveřejňovat videa „MAN Driving Professionals“ zaměřená na autobusový sektor – od technologických novinek přes bezpečnostní systémy až po postup v případě nehody.

MAN Driving Professionals na youtube

Cílem seriálu „MAN Driving Professionals“ je poskytnout optimální podporu provozovatelům a profesionálním řidičům autobusů i autokarů, ale také ilustrovat aktuální technické inovace.

Jak funguje systém MAN OptiView? Jaké jsou výhody tohoto asistenčního systému v porovnání s „normálními“ zpětnými zrcátky? Na co musí řidič pamatovat v případě nehody, pokud je třeba autobus evakuovat? Série krátkých filmů od společnosti MAN Truck & Bus odpovídá na tyto i mnohé další otázky.

„Film je výborným médiem, pokud komplikované informace potřebujete sdílet snadno srozumitelným způsobem. Máme dostupných osm filmů o různých tématech a seriál budeme neustále rozšiřovat,“ vysvětluje Heinz Kiess, vedoucí produktového marketingu autobusů. 

Jedno z videí například nabízí užitečné rady pro ekonomický styl jízdy. Mezi další témata patří ovládání klimatizace v autokarech, nouzové opatření v případě požáru ve vozidle či systémy MAN EfficientCruise® a MAN OptiView. Poslední ze jmenovaných technologií je v celosvětovém měřítku prvním standardně dostupným systémem, který nahrazuje klasická zpětná zrcátka na autokarech. Video demonstruje, jak kamery fungují a jak dokážou zvýšit bezpečnost na silnicích. Při jízdě tunelem diváci také uvidí vysokou kvalitu zobrazování systému OptiView – dokonce i ve tmě.

Velmi názorné je představení systému nouzového brzdění EBA. Další video ukazuje, jak správně nastavit sedadlo řidiče. Zabývá se přitom faktory, jako jsou výška a náklon, nastavení opěradla a poloha rukou i volantu.

Videa jsou k dispozici v němčině s anglickými titulky.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!