Do boje proti koronaviru se pouští i firma Dayco

8 dubna 2020, 9:21

Firma Dayco, přední dodavatel motorových dílů a řídicích systémů pro automotive, průmysl a aftermarket, využívá své možnosti a pustila se do výroby, která má pomoct lidem trpícím nemocí Covid-19. Přetváří klasické potápěčské masky ke šnorchlování v život zachraňující ventilátor.

Dayco ventily do masek

Nápad na úpravu masky, která je běžně dostupná v řetězci obchodů Decathlon, vzešel z projektového týmu, do kterého se zapojilo několik dalších partnerů. Přetvářejí masku, která byla původně určena pro rekreaci, na životně důležitý přístroj, který je již nyní používán v nemocnicích na severu Itálie a italským Červeným křížem.

Firma Dayco si uvědomuje důležitost iniciativy, která zachraňuje životy, a proto se ujala možnosti vyrábět klíčový component s názvem Charlotte Valve (ventil), který přeměňuje masku na lékařský dýchací přístoj. Je vyráběna na 3D tiskárně v San Bernardu d’Ivrea v severní Itálii.

Prezident společnosti Dayco Global Powertrain Operations, Michael Weiss, tento vývoj komentoval: „Být nápomocni v boji proti tomuto hroznému viru bylo snadné rozhodnutí, protože máme jak zařízení, tak stroje potřebné k výrobě Charlotte Valve v požadovaném množství. Také cítíme povinnost reagovat na národní a mezinárodní nouzovou situaci.

V současné době jsme v kontaktu s nemocnicemi Ivrea a San Giovanni Bosco, stejně tak s Červeným křížem, abychom mohli rychle distribuovat produkt, který může být rychle a snadno instalován a spolu s původními třemi ventily masky tvoří přístroj, který zachraňuje životy.”

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!