Nová přídavná zpětná světla LEDriving Driving Lights od Osramu u Stahlgruberu

2 března 2020, 14:03

Nově v sortimentu Stahlgruberu jsou přídavná zpětná světla LEDriving Driving Lights, VX120R a VX120S od společnosti Osram. Světelný kužel světla dosahuje 36 m s úhlem 45 stupňů světelným výkonem 1100 lm a 6000 K. Tyto parametry zabezpečí celkové osvětlení v zadní části vozidla nebo tažné soupravy.

LEDriving Driving Lights od Osramu u Stahlgruberu

Tato světla ocení nejen profesionální řidiči nákladních vozů. I u dodávek, obytných vozů nebo třeba pracovních strojů je dobré, když si řidič může pořádně posvítit, kam couvá. Světla jsou schválena pro provoz na veřejných komunikacích, je však nutné dodržet pokyny pro počet a umístění těchto přídavných světel.

Pro montáž na osobní vozy nesmí být maximální počet zpětných světel, které jsou přímo propojeny se stávajícím osvětlovacím systémem, vyšší než 2 (včetně již existujícího zpětného světla). Nákladní vozy mohou mít ještě dodatečně na každé straně jedno přídavné zpětné světlo. Při montáži je nutné zohlednit předpisy i manuál.

Osram nabízí zpětná světla ve dvou verzích – VX120R a VX120S, která se liší tvarem. Můžete volit mezi čtvercovým nebo kruhovým provedením. Jsou vhodné na 12 i 24 V, tedy pro osobní i nákladní vozidla. Díky velmi kvalitnímu reflektoru s polykarbonátovou čočkou a 13 (VX120S) nebo 14 (VX120R) vysoce svítivým LEDkám Osram s příkonem 15W dosahuje kužel světla 36 metrů s úhlem 45 stupňů. Světlo je jasně bílé (6000 K) a světelný tok „Hot Lumen“ dosahuje 1100 lm.

Integrovaný driver a systém chlazení výrazně prodlužuje životnost svítidla. Svítidla jsou kompaktní a robustní. Mají krytí IP69K, tedy nejvyšší stupeň ochrany proti prachu a tryskající vodě, jsou velmi odolná. Osram proto nabízí k těmto produktům prodlouženou záruku 5 let.

Oba typy nabízených světel jsou v souladu s legislativou schválena pro provoz na veřejných komunikacích, splňují normu ECE R23.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!