Agados vloni opět navyšoval výrobu. Dominovat trhu chce i letos

20 února 2020, 9:32

Společnost Agados, největší tuzemský výrobce přívěsných vozíků, navýšila v loňském roce výrobu i prodej jak v Česku, tak v zahraničí. Ve velkomeziříčské firmě se v roce 2019 zkonstruovalo více než 24 tisíc vozíků, což je o 4 procenta více než v roce 2018.

Agados přívěsy

Na domácím trhu se prodalo celkem 15.018 vozíků. Export vzrostl meziročně o 12 procent. Do zahraničí firma vyvezla 8.862 vozíků. Pro letošní rok plánuje Agados další navyšování výroby, ale i novinky v segmentu speciálních projektů a dalších oblastech.

Agados má bohaté portfolio produktů a kromě vývoje nových modelů vylepšuje některé stávající.

Úspěchy slaví velkomeziříčský výrobce dlouhodobě v oblasti speciálních projektů pro složky integrovaného záchranného systému i armádu. Vloni byl oceněn za obojživelný terénní přívěs, který získal Zlatý IDET 2019 a Bronzový IDET News. Exponátem roku 2019 se stal tento speciální přívěs v anketě vydavatelství MS Line. Letos Agados připravuje nový typ obojživelného přívěsu, který se nebojí vody ani těžkého terénu.

„Díky ohlasu, který jsme zaznamenali s obojživelným přívěsem, jsme se rozhodli jej v letošním roce sestrojit v menším provedení. Bude více variabilní zejména v připojení za další typy tažných vozidel. Věříme, že se také setká s úspěchem,“ popisuje významnou letošní novinku Petr Ostrý.

Největší český výrobce přívěsů nově navazuje spolupráci s vodohospodářskými společnostmi, pro které vyrábí speciální podvozky pod jejich technologie.

Kromě nabídky brzděných i nebrzděných přívěsů se firma zabývá výrobou speciálních vozíků na míru. V minulosti vyrobila transportér pro přepravu žiraf, přívěs pro monopost Formule 1 týmu McLaren nebo přepravník pro závodní speciál automobilového závodníka. V oblasti armádních zakázek uspěla s novou polní kuchyní a vyvíjí speciální přívěsy pro složky Integrovaného záchranného systému.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!